Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Jeroen moet wederom remise toestaan

In de interne competitie was het afgelopen donderdag vrij rustig. Niet alleen omdat Alex rustig was, maar ook omdat er twee teams aan het werk waren. De mannen van Souburg D wilden graag boven zitten terwijl Souburg B naar het verre Sas van Gent afgereisd waren.

Alex was rustig, maar de mensen van Terneuzen B waar Souburg D tegen speelden hadden niet door dat er beneden ook geschaakt werd. Het was in ieder geval duidelijk dat er twee koffie besteld werd. Paul was overigens in zijn nopjes na de remise tegen Jeroen. De koploper van enkele weken terug heeft zijn vorm van eerder dit seizoen een beetje verloren. Tegen Paul kon hij ook geen potten breken en Paul stond eigenlijk wel prettig. Jeroen kon alles bij elkaar houden en de beide heren vonden het dan ook wel okay om het punt te delen.

160407 Jeroen Paul02

Paul van Rooijen schrijft hier de gespeelde zet van Jeroen op.

 

Waar Bert en Roeland beiden opzichtig faalden in de teamwedstrijd tegen Het Witte Paard 3 moesten beide spelers nu in de competitie tegen elkaar aantreden. Een wat bijzondere openingsopzet van Roeland verraste Bert enigszins. In het middenspel verkreeg Roeland het loperpaar, maar daarmee was er nog niets aan de hand. Sterker nog, waar Roeland na de opening eigenlijk prima speelde, ging hij nu spoken zien. De spreekwoordelijke kluts was kwijt en dat kostte uiteindelijk de partij. Bert kon deze opsteker wel goed gebruiken.

Henrik moest aantreden tegen Bram. Een behoorlijk niveauverschil ook op de ranglijst, maar door een paar afmeldingen en de teamwedstrijden was deze indeling niet te vermijden. Henrik speelde vanuit de opening agressief en Bram pakte eigenlijk alles wat ie kon slaan. In de befaamde opening van Henrik moet je toch op je tellen passen, maar Bram had er pas erg in nadat hij de toren van a1 had geslagen. Een flinke aanval volgde en die kwam Bram niet meer te boven.

160407 Henrik Bram01

Het slot van de partij tussen Henrik en Bram. Na lang piekeren gaf Bram op.

 

Alex wist van Jean-Pierre te winnen. Laatstgenoemde baarde nog opzien door in de vorige ronde Bert op een nederlaag te trakteren. Alex zijn stukken stonden in het middenspel duidelijk beter en Jean-Pierre moest iets bedenken. Beide heren kwamen in tijdnood en daarin kan vanalles gebeuren. Jean-Pierre verloor uiteindelijk, maar had zelf een mat op de koning van Alex gemist.

De partij tussen Wolfgang en Joas werd gewonnen door eerstgenoemde. Vanuit de opening overzag Wolfgang dat er een toren van hem in stond met als gevolg een kwaliteitsverlies zonder enige compensatie. Joas lette vervolgens niet op en kreeg het deksel op de neus. Wolfgang snoepte met zijn dame de zwarte stelling leeg en Joas vond het daarna ook wel welletjes.

 

Competitie ronde 28

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: