We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

SKS A morst onnodig een bordpunt

Souburg A heeft wederom haar wedstrijd in de avondcompetitie weten te winnen. Deze keer werd Middelburg A op een 3-1 nederlaag getrakteerd.

Henrik zette het team op voorsprong. Tegenstander Marcel Nellen overzag een simpele afwikkeling en ging zodoende de bietenbrug op. Doorspelen met een stuk minder leek hem (terecht) een heilloze missie. René had intussen tegen Sjaak Steijn een prima stelling opgebouwd. Met Sjaak in tijdnood en René die nog dik 20 minuten meer had, zou de beslissing niet lang meer op zich laten wachten. En zo geschiedde, alleen was het juist René die zich liet ringeloren; na een misrekening kon Sjaak pardoes mat geven.

De teamleiders kruisten de degens. Jeroen verkreeg al snel ruimtelijk voordeel, maar Maarten Westerweele wist de damevleugel handig vast te leggen. Hals over kop moest Jeroen zijn stukken naar de koningsvleugel omspelen. Een onhandig zetje van Maarten in tijdnood leverde Jeroen een pion op. Toen Maarten nogmaals niet nauwkeurig genoeg speelde, kon Jeroen afwikkelen naar ongelijke lopers, wat op slag gewonnen bleek. Tenslotte mocht Roeland tegen Alex Jonkheer de kers op de taart zetten. Roeland vertoonde de laatste weken na een flinke rits nederlagen op rij een aardige vergelijking met Feyenoord. Maar voor men op het idee zouden komen om hem de kakkerlak van de club te noemen, vond hij dat het tijd was geworden om weer eens te winnen. De arme Alex was een gewillig slachtoffer. Ondanks een wat onduidelijke opening en vaag middenspel werd beslissend materiaal buit gemaakt.
 

  SKS A 2058 - Middelburg A 1684 3-1
1. René Tiggelman 2271 - Sjaak Steijn 1782 0-1
2. Jeroen Hekhuis 2133 - Maarten Westerweele 1735 1-0
3. Roeland Alders 1900 - Alex Jonkheer 1485 1-0
4. Henrik Westerweele 1929 - Marcel Nellen 1734 1-0

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: