Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Evenementenkalender SKS

Schaakpuzzels van de dag

Onze sponsors:

pantarhei

De Middelburger

 

Topslager Verboom

Schildersbedrijf Couleur

 

René is uit de Beker van Souburg gewieberd

Voor René Tiggelman zit het Bekerseizoen er al na de eerste ronde op. Er werd verloren van Jeroen Hekhuis. Een niet bepaald makkelijke loting.

De loting koppelde René en Jeroen aan elkaar, waar ousiders Robin Bosters en Roeland Alders het op papier een stuk makkelijker hadden. Vanuit de opening stond Jeroen erg gedrukt, maar het was allerminst duidelijk of René wel voordeel had. Jeroen kreeg een pion en naarmate de partij vorderde onkwam Jeroen uit de greep van René. Onze clubkampioen raakte de draad kwijt en het eindspel werd uiteindelijk netjes naar de winst gespeeld door Jeroen. 

161208 Beker01

Voor René (links), hier al onscherp, was de eerste ronde al het eindstation in de Beker.

Alex Jonkheer had het getroffen met de loting. Joas Fintijn was de tegenstander en die was niet opgewassen tegen het passieve spel van Alex.

Martin de Bock greep de winst op Merijn van Broekhoven. Merijn gaf al snel een pion weg en liep daarna achter de feiten aan, want er was ook geen enkele compensatie. 

161208 Beker02

Merijn kijkt hier Martin aan in de hoop dat hij niet ziet dat er net een blunder gemaakt is.

Laura Tiggelman had het niet getroffen met de loting. Roel Schroevers was wel aanwezig, maar voor de verandering moest ze een keer niet tegen Roel. Er kwamen drie letters bij want ze moest aantreden tegen Roeland. Vanuit de opening ging het al mis en ondekbaar mat was uiteindelijk het gevolg.

Verder werden vader en zoon Van Gemert aan elkaar gekoppeld. Jean-Pierre kreeg al snel een stuk cadeau. Tom spartelde nog wel wat tegen, maar Jean-Pierre liet zich niet meer van de wijs brengen en won uiteindelijk vrij eenvoudig.

Robin Bosters, de trotse titelverdediger, was ook van de partij. Niet Laura mocht tegen Roel, maar Robin was Roel zijn opponent. De opening zei nog niet veel, maar daarna was het snel klaar. Roel liet een stuk vangen en daarmee was Robin prompt een ronde verder.

161208 Beker03

Je zou zeggen, wie is die kerel links? Nou dat is dus Robin. Na deze overwinning
verwachten we hem ook wat vaker op de clubavonden.

Xander Joosse kwam goed weg tegen Wolfgang Reichpietsch. In de competitie werd het al remise en ook nu leek er niet meer in te zitten voor Xander. Sterker nog, als Wolfgang het goed gespeeld had, dan had hij gewoon doorgebekerd. Helaas blunderde Wolfgang in gelijke stelling een stuk weg en kwam Xander met de schrik vrij.

Verder moet de partij tussen Hans Groffen en Albert Vermue nog gespeeld worden. 

Uitslagen eerste ronde
Alex Jonkheer *-Joas Fontijn 1-0
Martin de Bock *-Merijn van Broekhoven 1-0
Laura Tiggelman-Roeland Alders * 0-1
Tom van Gemert-Jean-Pierre van Gemert * 0-1
Robin Bosters *-Roel Schroevers 1-0
René Tiggelman-Jeroen Hekhuis * 0-1
Wolfgang Reichpietsch-Xander Joosse * 0-1
Hans Groffen-Albert Vermue uitgesteld

Indeling tweede ronde
Martin de Bock-Roeland Alders
Hans Groffen/Albert Vermue-Alex Jonkheer
Robin Bosters-Jean-Pierre van Gemert
Xander Joosse-Jeroen Hekhuis

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: