Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Onze sponsors:

pantarhei

35-jarig jubileum Schaakklub

Afgelopen zaterdag (22 oktober) bestond de Schaakklub 35 jaar. Voordat de club geopend werd, werd er eerst een toernooitje gespeeld.

De eerste ronde moesten 4 spelers het opnemen tegen 4 andere spelers. Ze spelen tegen elkaar op een bord. Op een ander bord kunnen de teams los van elkaar tijdens de partij analyseren. De teams waren ingedeeld met verschillende sterktes.

Zo speelde Henrik Porte in een team met Martin de Bock, Remco Hekhuis en Wolfgang Reichpietsch. Dit viertal speelde tegen het viertal Jeroen Hekhuis, Jean-Pierre van Gemert, Alex Jonkheer en Floor Heemskerk. Een tactische partij met wat kleine grappen eindigde in remise.

De andere partij was veel spectaculairder. Het team van Bert Henderikse, Albert Vermue, Kees Polderman en Jan Passenier offerte een stuk tegen het viertal Henrik Westerweele, Corné Boogaard, Jo van Klooster en Ben Mulder. Laatstgenoemde team leek door dat foutieve stukwinst de betere kansen te hebben, maar kwam toch in de problemen. Eerst werd door het team van Bert dame winst nog over het hoofd gezien, maar uiteindelijk moest het team van Henrik toch capituleren.

Na deze 'vier tegen vier' partij werden er drie potjes gespeeld op tijd. Hoe groter het ratingverschil des te nadeliger de tijd voor de speler met de hoogste rating. Jeroen Hekhuis wist het toernooitje uiteindelijk te winnen.

Na het nuttigen van een buffet werd er een schaakbingo gehouden. De leden werden op een plaatje weergegeven. Als de wedstrijdleiding een kaartje pakte met een van die leden, dan mocht er een kruis door zo'n speler gezet worden. Bij sommige leden werd liever een kruis gezet dan bij anderen. Henrik Westerweele was uiteindelijk de grote winnaar.

Update:

Het heeft even geduurd, maar de foto's van het jubileum zijn uiteindelijk toch online gekomen. Ze zijn te bekijken via hier .

Daarnaast zijn de partijen van de eerste ronde te bekijken via hier .

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: