Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Onze sponsors:

pantarhei

Flinke nederlaag voor Roeland

Waar Feyenoord-Ajax op 27 januari 2019 voor de Ajacieden een erg pijnlijke verloop kende was een Feyenoord-Ajax-confrontatie in de Souburgse competitie niet minder pijnlijk voor de Ajacied. Roel Schroevers rekende namelijk op overtuigende wijze af met Roeland Alders en behield knap zijn derde plaats. Roeland staat overigens, in tegenstelling tot Ajax geen tweede, maar moet voorlopig genoegen nemen met een vierde plaats.

In de opening liep Roeland al achter de feiten aan na het slaan van de verkeerde pion. In plaats van op d4 te slaan sloeg Roeland op f4 en dat opende allerlei lijnen voor Roel. De zwartveldige loper werd goed en ook de open f-lijn gaf mogelijkheden. Roeland kwam per zet moeilijker te staan en het sterke centrum van Roel was niet af te breken. Uiteindelijk greep Roel een dik verdiende overwinning.

Het feest voor Merijn van Broekhoven is voorbij net als bij NAC. Na een nederlaag op de ervaren Bert Henderikse zakt Merijn langzaam uit de top 10 al is er van degradatie nog geen spraken. In de opening maakte Merijn een koei van een blunder waarmee alles opeens erg zwak stond. De witte loper van Bert werd gruwelijk sterk en ook de torens gingen samenwerken. Met een pion voorsprong en activiteit kwam Bert niet meer in de problemen.

Carl Schoor had het niet gemakkelijk met Frans Baljeu. Ongelijke lopers in een eindspel met enkel wat pionnen erbij is regelmatig remise, maar Frans dacht hier anders over. De drie pionnen van Frans op de koningsvleugel tegen de twee pionnen van Carl deden niet veel. Daarmee kon Carl met zijn damevleugelpionnen een weg naar de winst vinden. Het bleef bij ongelijke lopers, maar daarmee had Carl één loper terwijl Frans er geen meer overhield om promotie onschadelijk te maken. Carl kon daarna snel de felicitaties in ontvangst nemen.

1819 competitie19 03

Carl Schoor (links) in de opening tegen Frans Baljeu.

Willem Brouwer en Martin de Bock speelden remise. Verrassend want Martin is de meest ervaren speler. Toch had Willem lang de overhand. Zijn stukken stonden veel beter dan die van Martin en met twee pionnen meer leek het een koud kunstje om te winnen. Uiteindelijk mocht Martin blij zijn dat Willem het karwei niet afmaakte.

1819 competitie19 01

Willem Brouwer moest genoegen nemen met een remise tegen Martin de Bock.

Albert Vermue won op lullige wijze van Eric van Driel. In een interessante en rommelige partij was het eerst Albert die wel aardig stond. Eric nam het initiatief over en won een stuk. Desondanks bleef het een rommel. In het slot van de partij bleef Eric te lang nadenken en ging hij door zijn vlag, waar hij dacht dat er nog tijd bij kwam. In de analyse zou blijken dat het stuk voorsprong zou verdwijnen. Waarschijnlijk zou de partij richting een puntendeling gaan, maar Eric besliste anders.

Kees Polderman kende geen problemen met nieuweling Christoph van Gorstel. De witte koning werd naar d3 gejaagd en stond daar zonder weinig hulp van zijn stukken rijp voor de slacht. Er was geen redden meer aan voor de arme koning van Christoph en Kees kon daarmee de vlag hijsen.

Voor Tim Hooijer, die ook nieuw is op onze club, kon de avond niet stuk. Hij noteerde namelijk de tweede overwinning op rij. Jan Engelen was even het spoor bijster en gaf iets te veel materiaal weg. Tim moest nog een stuk teruggeven, maar dat was niet voldoende voor Jan om nog een resultaat uit het vuur te slepen.

1819 competitie19 02

TIm Hooijer (links) boekte zijn tweede overwinning op rij. Jan Engelen was de sigaar.

 

Competitie 2018/2019 ronde 19

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen:

Baljeu