Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Onze sponsors:

pantarhei

Snelschaak toppers in de maak

Souburg staat er denk ik wel om bekend vele snelschaaktoppers in haar gelederen te hebben. (Ik zal ze niet gaan opnoemen, want wellicht vergeet ik een paar namen.)  Al hoewel deze generatie nog wel even achter de borden zal blijven plaats nemen, is het fijn om een nieuwe generatie achter de hand te hebben.

En in 2009 en 2010 is deze generatie geboren !!!!

Zaterdag werd namelijk in Nieuwerkerk voor het eerst het Zeeuwskampioenschap snelschaken voor de jeugd georganiseerd.

Ik heb via via alleen informatie over de jeugdgroep t/m 10 jaar meegekregen. In deze groep speelden o.a. Gioavanni Koolhoven en Berk Mustafov mee en ze maakten hun faam waar.

Na een halve competitie ging Giovanni aan de leiding en dacht het toernooi te hebben gewonnen. Helaas waren de kinderen zo snel klaar dat de organisatie besloot om er nog 4 ronden aan vast te plakken. (Vincent weet er alles van dat dit vaak niet goed gaat aflopen voor de koploper; GrandPrix toernooi Goes 2018).

Dit geschiedde ook met Giovanni, die Berk naast zich zag komen. Omdat de onderling resultaat in het voordeel van Berk was, ging de titel naar laatstgenoemde en moest Giovanni genoegen nemen met de tweede plaats.

Met Souburg op de eerste en tweede plaats zit het voor de toekomstige snelschaaktoernooien wel goed.

Overigens las ik op de site van sv Zierikzee dat Souburg naast de titel bij de senioren heeft gegrepen. Roeland Alders moest goenoegen nemen met de 2e plaats.

zk snelschaken o10 2019     zk snelschaken o10 berk 2019

Giovanni op de 2e plaats                                                  Berk ZK snelschaken <10 jaar

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen:

Baljeu