Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Onze sponsors:

pantarhei

Spanning is om te snijden in competitie

De spanning om het kampioenschap is om te snijden. De heren Hekhuis en Tiggelman geven elkaar weinig toe en daarmee blijft het verschil gering.

Jeroen Hekhuis had wel het betere van het spel tegen Willem Brouwer, maar makkelijk was het allemaal niet. In het eindspel kwam de koploper tot winst. Zijn concurrent René Tiggelman wist ook te winnen. Vanuit de opening had René al voordeel. Volgens René had Max daarna de stelling in evenwicht kunnen brengen, maar overzag hij deze zettenreeks daartoe. Daarna was het snel gedaan met Max.

Alex Jonkheer kwam een kwartier te laat binnen, maar was wel als eerste klaar. Hij was zijn fietssleutel kwijt vertelde hij. Niet alleen de fietssleutel was kwijt, maar ook de draad. In de partij tegen zijn Middelburgse maatje Martin de Bock was hij het spoor bijster en was het voor Martin een koud kunstje ook de overwinning snel te pakken.

Kees Polderman kwam te kort tegen Ronald Steijn. Ronald snoepte ergens een pion mee en dat was de aanzet tot de winst.

Eric van Driel had een prima stelling tegen Frans Baljeu en leek simpel te gaan winnen. Eric speelt altijd attractieve partijen, maar wellicht was hij hier iets te frivool. Frans kreeg het punt in zijn schoot geworpen.

Kees Verberkmoes was de meerdere van Joas Fontijn na een stukwinst en daarna kon Joas de schade niet meer repareren.

Jean-Pierre van Gemert zette op de damevleugel tegen Johanna Brouwer een koningsaanval op. Johanna probeerde het op de koningsvleugel, maar was daar veel te laat. De stukken van Jean-Pierre gaven de koning van Johanna een probleem en uiteindelijk werd ze mat gezet.

Vincent Tiggelman speelde een aardige partij tegen Jan Engelen. Jan gaf een pion voor spel, maar dat kwam er eigenlijk niet uit. Vincent deed het niet handig, waar Jan had kunnen profiteren door het initiatief over te nemen. Hij vergat dit te doen en daarna kon Vincent gemakkelijk naar de winst spelen.


Competitie 2018/2019 ronde 23

 

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: