Zaterdag  9 maart hebben 10 jeugdspelers meegespeeld met het 2e GrandPrix toernooi. In totaal waren er 37 deelnemers.

In de ABC-groep hadden wij vandaag geen deelnemers. Deze groep werd gewonnen door Luna Morote die Jari Groen voor bleef.

In de D-groep speelden Brandon, Jens, Mert en Déjan mee.

Voor Déjan is de overstap van de E naar de D-groep erg groot. Maar het plezier die hij in het schaken heeft houdt hem achter het bord. Volgend seizoen is hij 2e jaars D en zal de wereld er anders uit gaan zien. Wel won hij, net al Jeremy, met de verloting een mooi boek.

 dejan   jeremy

Mert speelde zoals het gehele seizoen wisselvallig. Het blijft in tegenstelling tot zijn twee jongere broertjes lastig om geconcentreerd te blijven. Wel won hij van zeeuws kampioen Jefta van Steijn, maar verloor hij weer van een makkelijkere tegenstander.

brandon en mert

Brandon (links)   en Mert (rechts) 

Brandon en Jens speelden vandaag om de prijzen. Achter Lander van Coppenolle (Terneuzen), eindigde Brandon keurig op de tweede plaats. De strijd om het brons viel op sb punten in het nadeel van Jens uit. Jefta van Steijn werd zodoende derde.

In de EF-groep was de strijd als vanouds weer spannend. Giovanni ging lang aan de leiding, maar een openingsfout in de vierde ronde, werd genadeloos afgestraft door Ivan Bernard (1e in de F-groep; Terneuzen). Dit was eigenlijk de enige slechte partij, want tegen Niels en Phong  gaf Giovanni in zeer goede stelling een toren weg.

Dat Phong Giovanni pad zette kwam als een geschenk uit de hemel.

Al met al zijn de openingen van Giovanni prima in orde, maar het zomaar weggeven van stukken levert toch wat zorgen op. Uiteindelijk eindigde Giovanni op de 3e plaats in de E-groep een half punt achter Niels van Sighem (Goes) en één punt achter Phong Nguyen (Goes).

E groep

Niels     Phong     en Giovanni

In de F-groep eindigde Berk Mustafov op de 2e plaats. In de laatste ronde moest hij zijn meerdere erkennen in Ivan Bernard. De overige Souburgers pakten hier en daar hun punten en gaan steeds beter de lessen vertalen naar hun schaakpartij. Veel oefenen met Chesscity of Chesskids zal een nog snellere progressie op gaan leveren.

berk    

Berk eindigde vandaag op de 2e plaats in de F-groep

Al met al kunnen we terugkijken op en prima schaakdag.