Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Onze sponsors:

pantarhei

René pakt koppositie

Door de overwinning op Roel Schroevers en de afwezigheid van Jeroen Hekhuis is René Tiggelman weer koploper in de befaamde Souburgse competitie. De verschillen zijn echter klein zodat er nog van alles mogelijk is.

René had tegen Roel al snel het heft in handen en de zwarte koning stond niet al te fijn. De activiteit van de witte torens was veel beter dan die van de torens van Roel. De witte loper van René was even naar f1 geposteerd om daarna de genadeklap uit te delen. De koning van Roel werd naar h7 opgejaagd waar de loper plots na d3 ging en daarmee de partij te eindigen.

Bert Henderikse kende geen moeite met Roeland Alders. Vanuit de opening deed Roeland het niet handig en verloor hij een pion. Na nog een tijd doormodderen kon Bert nog wat stukken ruilen en vond Roeland het wel mooi geweest.

Carl Schoor greep de winst op Willem Brouwer terwijl Eric van Driel revanche nam op de nederlaag van twee weken geleden tegen Frans Baljeu.

Hans Groffen won van Martin de Bock, maar wellicht had Martin zijn stelling ergens remise te houden in het ingewikkelde paard-pionneneindspel. Hoe het ging kwam Martin net een zetje te kort en was het Hans die de volle buit pakte.

Albert Vermue had Alex Jonkheer niet goed laten staan. De vijandelijke koning bleef in het midden dat was niet verstandig. De koning werd opgejaagd naar de damevleugel nadat Albert op f7 was binnengekomen. Materiaalverlies was onontkoombaar en later was er voor Alex helemaal geen eer meer te behalen.

Merijn van Broekhoven had het vanuit de opening niet gemakkelijk tegen Kees Polderman. In het middenspel kreeg hij de greep op de wedstrijd met een sterke witte loper. Dat was de inleiding naar de winst.

Johanna Brouwer en Xander Joosse speelden remise. Het leek er op dat de zwarte aanval op de verdediging van Johanna door zou slaan, maar hoe de voortzetting na goede stelling voor zwart ging heb ik helaas gemist.

Vincent Tiggelman won van Jan Engelen, maar kwam daarmee aardig weg. Jan had het heft in handen en het leek er op dat Vincent de partij niet zou winnen. Jan deed het niet handig en prompt was er een gewonnen toreneindspel op het bord gekomen voor Vincent.

Joas Fontijn en Wolfgang Reichpietsch deelden het punt. Joas had een stuk geofferd voor een kale koning van zijn opponent. Het zag er gevaarlijk uit, maar uiteindelijk was het Wolfgang die ruim voordeel kreeg. Wolfgang vond het wel mooi zo en bood remise aan. Joas kon dit aanbod onmogelijk weigeren.

Lidia Harmsen is nieuw op onze verenging en begon bijna met en overwinning bij haar debuut. Ze miste in de opening Dh4 met duidelijk voordeel. Daarna nam tegenstander Ingel Baaijens het heft in handen. Hij miste nog wel een damewinst, maar de partij werd uiteindelijk wel gewonnen door hem.

 

Competitie 2018/2019 ronde 25

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: