Met na deze competitieronde nog twee ronden te gaan heeft koploper René Tiggelman een half puntje gemorst. Ondanks deze misser blijft hij royaal aan de leiding met een straatlengte voor op de nummer twee Jeroen Hekhuis. Derde blijft Bert Henderikse. Net als Jeroen speelde hij deze ronde van de competitie niet mee.

Zoals gezegd morste René dus een half puntje. Carl Schoor was hier verantwoordelijk voor door het eindspel erg knap te spelen. Gedurende de partij had René wel een iets prettigere stelling dan Carl, maar de eerste teamspeler had vooralsnog niet zo snel een directe winst. Een afwikkeling met een goed paard tegen een slechte loper bood perspectieven. Uiteindelijk kon Carl het allemaal net bijeen houden. In het slot van de partij gaf hij zijn loper op voor een doorgelopen pion. Daarmee had René wel een paard meer, maar kon Carl wel beschikken over een betere koning dan René. De overgebleven stelling was dan ook niet meer te winnen bij correct spel. Carl deed het correct en René moest tevreden zijn met een puntendeling.

Roeland Alders speelde tegen Alex Jonkheer en dat was een voorproefje voor de zaterdag voor de teamwedstrijd tegen Middelburg (zie verslag eerste team, red.). Voor de verandering werd er eens Hollands op het bord getoverd door Roeland. De opening was nog wel redelijk, maar daarna werd het dubieus. Alex had voordeel kunnen pakken door te profiteren van een penning, maar zag dit niet. Roeland had het overigens ook niet gezien. Daarna was het opeens snel gedaan met Alex. Een matdreiging werd verkeerd verdedigd en dat kostte een stuk. Daarna speelde Roeland het rustig uit en met pionnen op d2 en e2 leek het net doorgeven op den duur. Na promotie vond Alex het wel mooi geweest.

Merijn van Broekhoven wilt heel graag dat hij genoemd wordt in een verslag als hij een potje gewonnen heeft. Vaak hoor je hem dan ook niet, al vertelde hij dat ie maar liefst vijf keer achter elkaar gewonnen had. Arme tegenstanders. Nu was Albert Vermue overigens de sigaar. Albert dacht met een mooi offer op f7 toe te slaan, maar de combinatie was zo lek als een mandje. Het kostte een stuk en daarmee was de stelling ook nog niet zo fraai om direct compensatie te hebben. Merijn bleef bij de les en kon zo trost als een pauw de overwinning gaan vieren aan de bar.

Willem Brouwer leek ook hard op weg naar een feestje in zijn partij tegen Eric van Driel. Eric speelt altijd erg attractief, maar soms is het net iets te frivool. Ook nu leek er voor Willem geen vuiltje aan de lucht. Ook hier een stuk meer en nog een mooie stelling ook. Eric blufte nog wat en bracht een grap in de stelling. Willem trapte zowaar nog in dit geintje ook en het feestje werd afgeblazen.

Willem zijn vrouw deed het een stuk beter. Tegen Martin de Bock speelde ze een uitstekende partij en ook hier leek het erop dat er in huize Brouwer feestgevierd zou gaan worden. Het was allemaal niet zo makkelijk en het toreneindspel dat ontstond werd remise. Desondanks een prima resultaat tegen een toch wel betere speler.

Xander Joosse kende weinig problemen met Wolfgang Reichpietsch. Nadat Wolfgang had toegelaten dat Xander op h6 kon slaan (gxh6 kon niet vanwege een penning op de koning op g8). Dit was het begin van het einde. Wolfgang zijn stukken weigerde zo’n beetje dienst en Xander kon makkelijk de winst binnenhalen.

Willem van der Hooft deed het ook niet onverdienstelijk tegen Kees Polderman. Willem speelt nog niet zo lang op de club en kon het Kees tot in het diepe eindspel moeilijk maken. Uiteindelijk had Kees net iets te veel voordeel waardoor Willem zich gewonnen moest geven ondanks zijn goede en taaie optreden.

Jan Engelen voegde een punt aan zijn totaal toe door Joas Fontijn te verslaan.

 

Competitie 2018/2019 ronde 32