Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Onze sponsors:

pantarhei

Niet goed snel klaar

De 33e en een na laatste ronde was er een waar het bij enkele partijen snel niet goed ging en daarmee ook snel afgelopen was.

Albert Vermue deed een gooi om met wat minder spel als eerste klaar te zijn, maar hij faalde. Merijn van Broekhoven was hem voor. De tegenstander van Merijn  was Alex Jonkheer en die kwam notabene nog iets te laat ook. Merijn had vijf partijen op rij gewonnen en dan zou een zesde winstpartij wel heel fraai zijn. Tegen Alex Jonkheer deed hij het niet erg goed.

Wit: Alex Jonkeer

Zwart: Merijn van Broekhoven

Competitie 2018/2019 ronde 33

1. d4 Pf6 2. Pf3 d6 3. Lf4 g6 4. c4 Lg7 5. Pc3 O-O 6. e4 c5 7. d5 Ph5 8. Lg5 h6 Le3 f5
Merijn is hier al iets te gretig en het veld e6 wordt hiermee al een interessant mikpunt voor de tegenstander.
10. exf5 Lxf5 11. Ph4 Pf6?
Deze zet is het begin van het einde. Met 11. ... e6 staat wit ook beter, maar is er misschien nog een redding.
12. Pxf5 gxf5 13. f3 Dd7
Ook niet de meest handige zet. Het paard op b8 kan nu niet naar d7. 13. … Ph5 was nog de beste optie al blijft wit favoriet.
14. Dd2 Kh7 15. Ld3 Ph5 16. g4 1-0

1819competitie33 01

De druk of f5 wordt hier wel erg groot en Merijn vond het hiermee wel welletjes.

Na deze partij was de partij tussen Albert en Frans Baljeu als tweede klaar. Er zat weinig tijd tussen. In de eerdere onderlinge ontmoeting was de partij ook erg snel afgelopen, naar ik meen 11 zetten. Toen was het Albert die Frans snel naar een nederlaag gespeeld had. Nu waren de rollen omgedraaid. Albert kon afwikkelen naar een tam eindspel met een zeer grote remisemarge. Daar had hij niet echt veel trek in en hij koos voor een ander plan. Dit plan was lek en daarmee kwam Frans in zeer goede stelling terecht.

1819 competitie 33 02

Albert (links) nog in actie tegen Frans.

Zoals je op de foto kunt zien staat Frans erg goed. Hij speelde hier Te8 en Albert kon daarmee wel opgeven.

De koploper was niet snel klaar al leek het er wel even op dat de partij ook niet zo lang zou gaan duren. Tegen Willem Brouwer had René Tiggelman al snel een zeer fijne stelling met enkele verzwakkingen voor Willem. Uiteindelijk kon René toch doordrukken en ondanks dat hij stukwinst over het hoofd zag gaf hij Willem geen kans meer.

Roel Schroevers greep de winst op Carl Schoor en maakt nog een kansje op de derde plaats. In het middenspel Had Roel al iets prettiger spel. Een kwaloffer gaf hem nog meer activiteit. De zwarte koning werd door het loperpaar onder vuur genomen. Carl gaf zijn dame voor een toren en een stuk, maar kon uiteindelijk de sterke dame van Roel niet van het lijf houden.

Laura Tiggelman won het vrouwelijke onderonsje met Johanna Brouwer, die vorige week nog een knappe remise gespeeld had tegen Martin de Bock. Ook nu had ze een tijd zicht op een resultaat met ongelijke lopers. Wat mindere zetten gaf Laura de mogelijkheid om de witte pionnen van het bord te snoepen. Johanna zag dat er niets meer te halen viel en gaf de felicitaties aan Laura.

Jan Engelen had een interessante stelling tegen Martin de Bock, maar een blunder maakte abrupt een einde aan de partij.

Tot slot was Kees Polderman snel klaar met Wolfgang Reichpietsch. Wolfgang deed het ergens niet goed waar Kees snel kon profiteren.

 

Competitie 2018/2019 ronde 33

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: