Afgelopen donderdag stond de 15e ronde van de competitie op het programma. Dat betekent dat de volgende ronde de herindeling is en we op de helft zijn van de competitie.

Reneetje is de te kloppen schaker en heeft een straatlengte voorspong op de 'concurrenten'. Afgelopen donderdag was Martin Koolhoven zijn tegenstander en de beide heren speelden een aardige partij met kansen aan beide kanten. Waar Martin het René erg moeilijk had kunnen maken deed hij zichzelf eigenlijk de das om. Waarschijnlijk nog niet zo lang geleden met de jeugd behandeld uitschakelen verdediging 1A weg + hout. René snoepte een paard van het bord af en daarmee was zijn ongedekte dame meteen gedekt en de dame van Martin plotsklaps niet meer. Stuk winst en kat in het bakkie. Nou zo was het dus niet. René liet zich vervolgens beet nemen en Martin kwam zowaar nog terug in de partij door een toren vast te zetten. Helaas had René net voldoende stelling over om alsnog zijn partij te winnen.

Alex Jonkheer en Merijn van Broekhoven hadden ook een leuke partij. Deze partij kon alle kanten op totdat Merijn zich verslikte. De sterke zwarte fianchetto loper verdween van het bord en de zwarte stelling was rijp voor de sloop. Alex rook bloed en greep zijn kans.

Verder stond de Brouwer-derby op het programma. Willem speelde dus tegen Johanna. Johanna is in vorm en vanuit de opening was er dan ook niet veel aan de hand om zorgen te maken. In het middenspel ging het echter mis voor Johanna en zodoende mocht Willem weer naar de logeerkamer.

Vincent Tiggelman kende weinig problemen met Joas Fontijn en Jan Engelen verslikte zich in Ingel Baaijens. Naar eigen zeggen was er weinig aan de hand vertelde Jan me, maar door een verkeerde manoevre was het direct klaar.

Patrick Looij weerde zich kranig tegen Brandon Haasbroek, maar moest toch inzien dat de jonge Brandon net wat handiger was. Eerst werd er een stuk gewonnen en uiteindelijk nog wat materiaal erbij waarmee Patrick zich gewonnen moest geven.

Competitie 2019/2020 ronde 15