Ook in de derde ronde van de competitie heeft René Tiggelman een zege geboekt. Dit keer was Max Toetenel de sigaar. Jeroen Hekhuis probeert de achterstand niet groter te laten worden en slaagde daar in door Merijn van Broekhoven op zijn broek te geven.

René speelde zoals gezegd tegen Max en hanteerde de witte stukken. Met wat ruimtevoordeel was het prettig spelen voor de huidige clubkampioen en Max moest terug. Naarmate de partij vorderde werden de duimschroeven steeds verder aangedraaid en was het een kwestie van tijd of de zwarte stelling zou barsten. Door deze overwinning heeft René nog de volle honderd procent score.

Albert Vermue is nu zijn eerste belager. De partij tegen Wolfgang Reichpietsch duurde slechts luttele zetten vanuit een gambiet. Wolfgang kende dit niet en Albert wel en dat was erg vervelend voor Wolfgang. Na ik dacht 9 zetten was de partij beslist in het voordeel van Albert.

Paul van Rooijen had in de opening tegen Roeland Alders al snel een pion te pakken. Tevens had hij een prima stelling en leek er niet veel meer te halen voor Roeland. Naarmate de partij vorderde werd het allemaal wat onduidelijker en was het loperpaar van Roeland een aardige compensatie. Misschien had er voor Roeland nog wel meer dan een remise in gezeten, maar uiteindelijk werd de vrede getekend, waar Roeland natuurlijk niet over mocht mopperen.

Jeroen had zoals gezegd gewonnen van Merijn. De druk werd snel op de zwarte stukken gelegd en Merijn wist niet goed wat hij hier mee aan moest. Hij gooide er een kwaliteit tegenaan om de schade te beperken. Het mocht niet baten, want na een fraaie loperzet van Jeroen vond Merijn het wel mooi geweest.

Alex Jonkheer speelde remise tegen Frans Baljeu en dat was gezien de stelling op het bord een erg knappe prestatie. Frans moest al snel een kwaliteit geven en daar tegenover stond werkelijk niets. De c-pion van Frans werd het volgende doelwit en stond ten dode opgeschreven. Wonder boven wonder bleef dat ding maar aanwezig op het bord. Het pionnetje zag een kans om te overleven en liep gestaagd door naar de overkant. De promotie was eenvoudig te voorkomen, maar Alex was de draad kwijt. Hij gaf zijn toren voor de c-pion en daarbij was de pret voor Alex wel op. Het paard van Frans kon de overgebleven witte pionnen gemakkelijk tegenhouden en daarmee werd het remise.

Brandon Haasbroek en Patrick Looij deelden ook het punt. Patrick had sinds de coronacrisis geen stuk meer aangeraakt en daarmee was het knap dat hij een remise kon laten noteren tegen Brandon.

Johannes Lotter is nieuw op de club en begon voortvarend. De uit Zuid-Afrika afkomstige Johannes kreeg de overwinning in de schoot geworpen. Tegenstander Joas Fontijn deed pardoes een dame in de aanbieding. 

Competitie 2020/2021 ronde 3