Met nog één speelronde te spelen in de zomercompetitie kan Jeroen Hekhuis zich al laten kronen tot zomerkampioen. Doordat hij zelf won van Roeland Alders en René Tiggelman niet verder kwam dan een remise tegen Roel Schroevers maakt de laatste ronde niet meer uit en kan René een felbegeerde cadeaubon wel vergeten.

Jeroen moest tegen Roeland en soms kan deze tegenstander best wel eens lastig zijn. Vanuit de opening leek dat het ook wel een zwaar potje zou gaan worden voor Jeroen. Zwart had de zaakjes goed voor elkaar zo leek. Nadat Roeland het vervelende paard op e5 afgeruild had kreeg Jeroen een mooie f-lijn. Waarschijnlijk was een vervelend paar minder erg voor Roeland dan de stelling die nu ontstond. De f-lijn was fijn en ook soort van dubbele aanval zorgde voor de val van de b-pion op b7. Normaal nog niet zo'n drama als daar de dame van de tegenstander komt, maar nu was er te veel dreiging. Roeland moest dameruil toestaan en daarbij stonden de stukken niet echt handig meer, waarmee Jeroen eigenlijk toch nog eenvoudig kon winnen.

René offerde in de opening een stuk voor twee pionnen met aanval. De zwarte koning was nog niet gerokeerd en de stukken stonden ook niet heel actief. Het was beter geweest om nog een derde pion te grijpen, maar dat kon wel door het afruilen van een stuk. Dat wilde René niet en nadat Roel zich had losgewurmd leken de beste papieren ineens voor hem. De tijd ging de beide heren parten spelen. Roel had ergens wel kunnen winnen waarschijnlijk, maar opeens waren zijn pionnen op. Daarmee werd het punt gedeeld.

Carl Schoor herstelde zich van de ongelukkige nederlaag van vorige week. Voordat iedereen ook daadwerkelijk begonnen was had hij tegen Kees Polderman ook al de overwinning op zak.

Alex Jonkheer kon het niet bolwerken tegen Jos van der Kaap. Jos won een kwal en daarna ging een pion naar de overkant. Het werd Alex allemaal een beetje te veel en daarmee was het punt voor Jos.

In een wat orthodoxe partij tussen Jean-Pierre van Gemert en Albert Vermue kon lange tijd van alles gebeuren. Alle stukken stonden wat ongebruikelijk op het bord alsof de beide spelers nog met het 960-chess toernooi in hun hoofd zaten. Uiteindelijk deed Albert het wat handiger en kon Jean-Pierre de handdoek in de ring gooien.

Thomas van Nieulande schaak nog niet zo lang, maar tegen Frans Baljeu liet hij zien dat hij een leuk potje kan schaken. Helaas voor hem was Frans toch nog wel een maatje te groot.

 

 

21Zomercompetitie07

Snelschaken

De eindoverwinning van het snelschaken zal waarschijnlijk naar René gaan. Jeroen staat nog wel aan kop, maar de twee slechtste resultaten worden weggestreept en daarmee lijkt René de beste papieren te hebben. Roeland won verrassend deze editie van het snelschaken. Tegen Alex ging het moeizaam en tegen Carl was het zelfs zwijnen. Jean-Pierre had eerst moeten verliezen en daarna moeten winnen, maar die partij werd ternauwernood remise. Daarna ging het een stuk beter met Roeland. René werd van het bord gezet en Jeroen zijn dame werd opgesloten, waarmee Roeland de zege voor zich opeisde. René werd op onderling resultaat tweede voor Jeroen.

 

21Zomercompetitie snel07