Op 18 augustus 2022 werd de laatste ronde van de zomercompetitie gespeeld. Er had nog van alles kunnen gebeuren, maar de enige die Jos van der Kaap nog van de titel af kon houden was er niet. Merijn van Broekhoven vond vakantie belangrijker dan de eerste plaats in de zomercompetitie. Krijg je een keer zo'n unieke kans...

Door de afwezigheid van Merijn moest Jos nu spelen tegen Henrik Westerweele. Jos had nog een clean sheet door overwinningen op onder andere René Tiggelman en Jeroen Hekhuis. Henrik kon lang hopen op een goed resultaat. Sterker nog het was Henrik die de beste kansen kreeg. Hij won een pion, maar daarmee was het in een lastig paardeindspel nog niet beslist. Wellicht was het gewonnen, maar Henrik zag het niet, sterker nog, hij wilde te veel van de stelling. In plaats van eieren voor zijn geld te kiezen was het nu opeens Jos die de kansen kreeg. De pion voorsprong was weg en de solide stelling ook. Alles stortte ineen en Henrik moest zelfs nog een nederlaag slikken.

Zomercompetitie 2022 7

 Twee slechtste resultaten worden weggestreept voor de eindklassering.

De snelschaaktitel ging naar de snelle Jeroen Hekhuis. In de laatste ronde was René wat sneller, maar die had te veel laten liggen in de voorgaande ronde onder andere door een heerlijke vakantie. Daarmee won Jeroen het snelschaken.

Zomercompetitie snel 2022 7

  Twee slechtste resultaten worden weggestreept voor de eindklassering.