Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Onze sponsors:

pantarhei

Vincent en Berk snelschaak kampioen

Op de vooravond van het ZK snelschaken,heeft de jeugd gestreden om de souburgse titiel en konden ze mooi warm draaien voor het Zeeuws kampioenschap.

In beide groepen was het een spannende avond.

In de A-groep is Vincent Tiggelman kampioen geworden. Bij "langzaamschaak"is hij bij de jeugd ongenaakbaar,maar bij snelschaken is het met Vincent een heel ander verhaal.

Zo verloor hij van onder andere een partij tegen Mert, die het met gewoon schaaklastig heeft in de A-groep,maar met snelschaken uitstekend uit de voeten kan en geniepige plannetjes in zijn partijen weet te stoppen.

Maar uiteindelijk wist Vincent met 7.5uit 10 de winst te pakken. Mert eindigde met 6 punten knap op de 2e plaats en Giovanni, Brandon en Jens met 5 punten op de derde plaats. Joey scoorde 1.5 punt, maar de winst partij tegen Giovanni was er één om in te lijsten.

snelschaken a groep 2019

In de B-groep was de strijd ook erg spannend. Berk, Déjan en Sunny waren in prima vorm. Met nog 2 ronden te spelen gingen ze alledrie aan de leiding en hadden ze onderling van elkaar gewonnen.Maar in de één -na laatste ronde ging het mis voor Sunny. Onverwacht verloor hij van Danijella en hiermee had Déjan plotseling de beste papieren.Hij had eerder gewonnen van Berk, en onderling resultaat zou de doorslag geven bij gelijk eindigen.

In de laatste ronde wist Berk vrij snel te winnenen was het wachten omde partij tussen Déjan en Arkan (het broertje van Berk). Normaal gesproken zou dit een makkelijke overwinning voor Déjan moeten opleveren. Was het concentratie verlies?, opeens was daar die onreglementaire zet (die vanavond nog tot verlies leidde).en was Berk opeens snelschaakkampioen. Natuurlijk werd Arkan hartelijk bedankt door zijn grotere broer.

snelschaken b groep 2019

Arkan met winnaar (Berk)

 

 

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: