Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Onze sponsors:

pantarhei

E-team verliest kampioensduel

Vrijdag avond speelden de jongste souburgse  jeugdspelers tegen Terneuzen om het kampioenschap van Zeeland.

Na 3 gewonnen matches (2 keer Landau en 1 keer Goes) en een gelijk spel (Goes). Hadden we 1 matchpunt minder dan Terneuzen, die 4 keer wist te winnen.

De opdracht voor Giovanni, Berk, Jeremy en Luuk was makkelijk, 2 keer met minimaal 2,5 – 1,5 winnen !!! natuurlijk was dit niet zo makkelijk, want met Lander van Coppenolle heeft Terneuzen wel een zekerheidje aan het eerste bord. Maar wij zijn sterker in de breedte (en  mijn verwachting voorafgaande aan het duel was, dat bord 3 en 4 zouden winnen). Veel zou dus afhangen van de uitslag aan bord twee, waar Ivan Bernard speelt.

Klokslag 19.00 uur namen de kinderen plaats achter de borden, en na de speech van de jeugdleider om vooral rustig te schaken en goed naar de zetten van de tegenstander te kijken begon het kampioensduel.

Wat er daarna gebeurde is waar ik helemaal niet op hoopte; Berk deed alles wat ik niet zei. Speelde veel te snel. Lette niet op en werd helemaal zoek gespeeld door Ivan en we keken heel snel tegen een achterstand aan. Op dat moment trok Jeremy de stand weer gelijk. (ook in dit potje schaak leek het wel of de kinderen de trein moesten halen.) Luuk speelde veel rustiger en pakte een keurig punt tegen Yordy Vink. 2-1 voorsprong.

Zou het Giovanni lukken om tegen Lander de match binnen te slepen ?

Thuis hadden we ons voorbereid op Lander, want we gingen er vanuit dat het een Spaande partij zou worden. (waar ik in mijn eigen wedstrijden de voorbereiding heel vaak de prullenbak in konden, pakte het voor Giovanni wel goed uit). De variant die we thuis hadden doorgenomen  kwam op het bord en zodoende kwam Giovanni de opening goed door. (bij het pepernoten toernooi, werden alle Zeeuwse jeugdspelers die tegen  Lander moesten, in de opening door Lander getruukt en konden de stukken snel weer in het doosje). Nu zou het aankomen op het echte schaken en dat talent hebben beide spelers. Helaas voor het E-team, trok Lander dit potje aan het langste eind, maar het was allemaal niet gemakkelijk. Het was een goede partij om verder op te bouwen. Met deze 2-2 was Terneuzen al zeker  van het kampioenschap.

Luuk Jordy    Lander Gio

Luuk op weg om Yory mat te zetten                                                          Lander won van Giovanni                   

De tweede match verliep nog sneller dan de eerste. Binnen luttele seconden stonden we met 3-0 achter !!!!! Jeremy liet zich mat zetten in plaats van dat hij zijn tegenstander mat zette.

Luuk liet zich met materieel voorsprong ook mat zetten en Berk werd heel snel verslagen door Lander. Giovanni was weer als laatste bezig en had met het bekende Lxf6 de koningstelling van Ivan opengebroken. De koningsaanval die volgde was uitstekend waardoor de eer toch nog een beetje werd gered.

Helaas geen kampioenschap maar de tweede plaats was wel veilig gespeeld.

Hopelijk zullen de kinderen nog eens aan deze avond terug denken en ervan leren dat het heel belangrijk is om even rustig naar de zetten van de tegenstander te kijken.

De uitslagen en eindstand

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen:

Baljeu