Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Onze sponsors:

pantarhei

Eerste team start met overwinning

Het eerste team is de competitie goed begonnen. Thuis werd met 6-2 gewonnen van de reserves van Sliedrecht.

Vanuit de opening zag het er nog allemaal zo heel soepel uit. René had het moeilijk en bij Corné en Rogier was een stelling op het bord die minder prettig leek. 

Eerste meevaller was de remise van Bert. Bert had zijn nederlaag van afgelopen donderdag in de competitie blijkbaar toch redelijk verwerkt waar men dacht dat hij helemaal van de leg zou zijn. Bij een ingewikkelde stelling bood Bert zijn opponent remise aan. Bert had nog slechts 10 minuten op de klok en koos eieren voor zijn geld. Op de rest van de borden was het nog niet zo duidelijk, maar Bert zijn beslissing was wel te begrijpen.

De teamleider van Sliedrecht had hun minste speler aan bord één geposteerd, terwijl hun beste speler aan het achtste bord aantrad. Zo speelde René dus tegen de zwakste speler van het team. Overigens speelde de beste man een puike partij en moest René toezien dat hij gewoon minder stond. Na het ruilen van de dames kwam er een dubbel toreneindspel op het bord. Meestal is de sterkere speler hier in het voordeel, maar René zijn tegenstander gaf geen krimp. Aangezien René echt niets meer had om op winst te spelen werd de partij remise. Overigens voor René een zeer constant resultaat tegenwoordig aangezien hij in de interne competitie ook twee maal het punt deelde. De echte vorm is er nog niet geheel.

Robin aan bord twee had een ingewikkelde partij voor de kiezen. Zijn tegenstander koos voor een dameoffer tegen een toren en een stuk. Het leek allemaal best gevaarlijk, maar Robin had zijn zaakjes onder controle en uiteindelijk greep hij ook de winst. De winst was er ook bij Jeroen. In een partij waar hij iets minder uit de opening kwam, werd een toreneindspel bereikt. Zijn tegenstander leek qua uiterlijk ietwat op Carlsen, maar zijn eindspel behandeling was duidelijk niet die van Carlsen. Jeroen snoepte wat pionnen mee en daarmee was de partij wel beslist.

Rogier en Corné werden wat geholpen door de teamleider van de tegenstander, die overigens zelf niet meespeelde. Corné was in een behoorlijke tijdnood, waar opeens de stem van de captain van de tegenstander klonkt met het woord 'tijd'. Dit is natuurlijk voorzeggen en niet geoorloofd in de landelijke competitie. Corné schrok wakker en ging waarrempel beter spelen en bereikte een gewonnen eindspel. Zijn tegenstander was dan ook genoodzaakt op te geven. Waar het woord 'tijd' Corné had geholpen was het de tegenstander van Rogier die schrok van deze waarschuwing. Rogier had inmiddels een prachtige verloren stelling bereikt en het opgeven van de partij leek er aan te komen. Zijn tegenstander zette echter zijn koning in de tijdnood zo neer dat het paard van Rogier prompt familieschaak kon geven. Na nog wat zetten was het Rogier die de felicitaties in ontvangst kon nemen.

De match was gespeeld en zo ook de partij van onze captain Roeland. Vanuit de opening was het allemaal nog wel in orde zoals we dat niet gewend zijn. Het middenspel werd een manoeuvreerwerk. Roeland deed het daarin totaal niet handig. Eerst maakte hij zijn eigen a-pion zwak om vervolgens een kwaliteit knullig weg te geven. Het eindspel was totaal verloren en een uiterste poging tot eeuwig schaak werd ook simpel weerlegd. Roeland werd daarmee de enige van het team met een nederlaag, want Henrik wist de laatste partij van de middag winnend af te sluiten.

Vanuit de opening had Henrik een klein plusje te pakken. Zijn tegenstander verdedigde lang taai, maar kon niet voorkomen dat Henrik de pionnenstructuur van hem nog meer aan gruzelementen bracht. De a-pion van Henrik ging het doen en daarmee werd een mooie 6-2 overwinning geboekt.

Souburg-Sliedrecht 2 6-2
1. René Tiggelman (2202)-Kees van der Does (1694) remise
2. Robin Bosters (2066)-Kees Wessels (1886) 1-0
3. Jeroen Hekhuis (2148)-Floris Verweij (1875) 1-0
4. Bert Henderikse (1960)-Jerry van Rekom (1927) remise
5. Roeland Alders (1977)-Andrew Mensing (1862) 0-1
6. Henrik Westerweele (1948)-Adrian Mensing (1897) 1-0
7. Rogier van Gemert (1829)-William Gijsen (1820) 1-0
8. Corné Boogaard (1848)-Wim Hokken (1963) 1-0

 

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen:

Baljeu