Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Onze sponsors:

pantarhei

Eerste team heeft lekkere middag

Het eerste team beleefde een uitstekende middag tegen D4 uit Oosterhout. Thuis werd er met maar liefst 6,5-1,5 gewonnen.

In het begin leek er nog niet zoveel aan de hand voor het sympathieke team uit Oosterhout. Jeroen had een stelling waar weinig muziek in zat en speelde remise. Kort daarna was het Corné die het remiseaanbod van zijn tegenstander accepteerde.

Daarna ging het snel en gingen de gunstige stellingen naar de Souburgers. Teamleider Roeland strafte een mindere voortzetting van zijn tegenstander af. Hij kon een kwaliteit meepikken, maar koos voor een sterkere aanval op de verzwakte zwarte koning. Zijn tegenstander, die overigens nog langer is dan Roeland (hoe kan het), liet zich mat zetten aangezien de aanval niet meer tegen te houden was.

De 3-1 kwam op naam van René. In een lastige partij won hij een pionnetje, maar het was op dat moment nog niet duidelijk hoe te winnen met beiden een toren en een paard. Nadat de torens verdwenen waren kreeg René ruimte om de witte stelling vast te zetten. Na paardenruil was het klaar.

Bert speelde een solide partij. Zijn tegenstander had met twee torens op de d-lijn iets prettiger spel, maar Bert verdedigde zich goed. Het remise aanbod van Bert werd eerst nog afgeslagen, maar uiteindelijk kon Bert toch een halfje bijschrijven.

Rogier was het die de matchpunten binnenhaalde. Zijn tegenstanden had ene pion op d6 die er af zou gaan. Hij kreeg op een gegeven moment twee stukken, maar daar tegenover stonden twee gevaarlijke pionnen van zijn tegenstander. Nadat hij een stuk teruggegeven had werd de zwarte koning nog wel onder vuur genomen voor eeuwig schaak, maar dat zat er nooit in. Uiteindelijk speelde Rogier Ke1 om zo de startplaats van de vijandelijke koning af te pakkern en daar was de partij mee gespeeld.

Henrik Maakte er 5,5-1,5 van door zijn goede eindspel naar de winst te spelen. Henrik speelde op een zwakke e-pion en dat leverde een pion en goede stelling op. Na nog een pion gewonnen te hebben was het gedaan en na een paar zetten vond zijn tegenstander het ook wel genoeg.

Robin zette de kers op de taart. Vanuit de opening leek hij minder te staan. Zijn tegenstander wilde geen remise. In de tijdnood tastte deze echter mis met een pion verlies als gevolg. Nu wilde Robin het remiseaanbod van zijn tegenstander niet accepteren. Het toreneindspel was zeer gunstig en na een lange zit haalde hij de volle winst binnen. Nu zijn we definitief veilig en helaas voor het aardige D4 wacht een zware taak voor het handhaven in deze klasse. 

Souburg-D4

Tiggelman, R. (René) 2172 Jaspers, P.A.M. (Pierre) 1953 z-w 1 - 0
Bosters, R. (Robin) 2097 Vossen, R. (Robbert) 1998 w-z 1 - 0
Hekhuis, J. (Jeroen) 2089 Bloem, C. (Carlo) 2058 z-w ½ - ½
Boogaard, C. (Corné) 1865 Kriens, D.G. (Dick) 1933 w-z ½ - ½
Gemert, R. (Rogier) 1870 Smits, M. (Maykel) 2030 z-w 1 - 0
Westerweele, H. (Henrik) 1952 Boer, L.M. (Lucas) 1892 w-z 1 - 0
Henderikse, H.M. (Bert) 1907 Caluwe, M. (Marc) 2029 z-w ½ - ½
Alders, R.M. (Roeland) 1943 Jans, W. (Wouter) 1864 w-z 1 - 0
Gemiddelde Rating:1987Gemiddelde Rating:1970 6½-1½
Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: