Het derde team heeft de achtste wedstrijd van het seizoen met 4-2 gewonnen. Door deze overwinning lijkt het erop dat Zierikzee 2, net als hun eerste, gaat degraderen. Soepel verliep het geenszins; het derde team moest leunen op invaller Kees Polderman en de gebroeders Steijn en Koolhoven voor een positief resultaat.

 

Remco speelde een moeizame partij waarbij hij iets onder druk kwam te staan. Achteraf gezien was dit misschien meer optisch. Na een dameruil bood zijn tegenstander remise aan en na overleg koos Remco voor het veilige halfje. Ondertussen stond Kees al enige tijd een stuk voor. Deze voorsprong wist hij netjes uit te buiten waardoor het team op 1,5-0,5 voorsprong kwam. 

 

Het leek alsof het allemaal niet zo moeizaam zou gaan. Martin de Bock stond een pion voor en leek het partijtje - met enige moeite - wel af te kunnen straffen. Vanuit het niets kwam hij de pion voorsprong achter te staan waardoor het een onhoudbare situatie leek te gaan worden. Waar Martin nog 33 seconden op de klok had bood zijn tegenstander remise aan. Martin nam dit gretig aan hoewel hij ervan overtuigd was er nog een uur bij te krijgen. Hierdoor werd het gelukkig 2-1.

 

Martin Koolhoven en zijn metgezel Ronald Steijn stonden beiden al enige tijd erg goed. Ronald had behoorlijke druk uitgeoefend op de koningsvleugel en drukte zijn tegenstander steeds meer naar achteren. Dit was uiteindelijk door de verschillende dreigingen niet meer te bolwerken waardoor zijn tegenstander moest capituleren. Bij Martin was het ook al geruime tijd klaar. Door verschillende matdreigingen op de h-lijn probeerde zijn tegenstander nog te ontkomen aan de sterkste Koolhoven. Martin liet het echter niet meer glippen en maakte het via een ondekbare mat keurig af.

 

Merijn had een moeizame avond. Hoewel het in het begin leek dat hij met zijn vrije torenlijn pressie kon zetten op de Zierikzeeënaar liet hij het spel naar de andere kant van het bord verplaatsen. In tijdnood moest hij toezien hoe er werd gepromoveerd. Merijn ging nog voor zijn laatste kans maar zijn tegenstander kon zijn koning vangen. 

 

[i]Gedetailleerde uitslag:[/i]

 

1. R. Steijn - J. van Dalsen 1 - 0

2. M. Koolhoven - P. de Vreede 1 - 0

3. R. Hekhuis - J. van der Made ½ - ½

4. M. de Bock - M. van Rooten ½ - ½

5. M. van Broekhoven - F. Jansen 0 - 1

6. K. Polderman - J. Hoogstrate 1 - 0