Met het kleinst mogelijke verschil heeft SKS A de uitwedstrijd tegen HWP A weten te winnen.

Omdat De Statie in Sas van Gent tot nader order gesloten is in verband met een onderzoek naar mogelijke constructiefouten, ging de rit in Rene’s ruime bolide naar het minder moderne De Speye, waar de soepele dansers op de benedenverdieping mooi contrasteerden met de houterige bewegingen van de schakers op de bovenverdieping.  

Ook houterig kent echter zo zijn gradaties, Henrik liet zijn stukken in elk geval gracieus en doelgericht over het bord springen en dwong na nauwelijks een uur spelen zijn tegenstander Martin Stam tot opgeven. Ook René had niet een hele lange partij. Gert van Rij probeerde een overrompelingstactiek met een loper, een dame en een oprukkende e-pion, maar een sluwe tussenzet leidde tot dameruil waarna zwart bleef zitten met een handvol zwaktes en onontwikkelde stukken.

Een vlotte 2-0 voorsprong dus, maar daarna haperde de machine. Jeroen werd in slaap gewiegd door de vele voorzichtige zetten van Herman van de Wynkele en schrok zich rot toen er ineens een actieve zet op het bord verscheen: het kostte gelijk een pion en daarmee in feite ook de partij. Roeland moest er nu dus voor zorgen dat er toch 2 matchpunten mee terug naar Souburg konden worden genomen. Nu was er geen aanvullend onderzoek nodig om te zien dat de stelling van zijn tegenstander Adrie den Hamer al vanuit de opening van constructiefouten aan elkaar hing, maar het beslissende zetje geven lukte Roeland lange tijd niet. Met nog zo’n dertig seconden op de klok vond Roeland eindelijk het winnende Tf2!, een ware mokerslag die hij vergezeld deed gaan van een remiseaanbod… Of Adrie nu wel of niet zag dat hij een stuk ging verliezen weet niemand, dat hij het aanbod héél snel aannam zag wel iedereen. Een kleine 2,5-1,5 overwinning dus, nog net genoeg om de eerste plaats in de tussenstand vast te houden.