De adrenalinekick na de onverdiende overwinning tegen Goes C was blijkbaar zó lekker dat de mannen van SKS A in de uitwedstrijd tegen HWP A nog dichter langs de rand van de afgrond wilden scheren, de nederlaag nog dieper in de ogen wilden kijken. Een 3,5 – 0,5 overwinning voor de hele en halve Belgen uit Sas van Gent leek halverwege de wedstrijd de meest waarschijnlijke, nee vrijwel zekere uitslag, maar toch, toch, toch gingen de matchpunten mee terug naar Souburg.

René Tiggelman kwam tegen Herman van de Wynkele zo goed uit de opening dat hij na een zet of acht al niet meer kon kiezen uit de vele veelbelovende voortzettingen. Zoals het dan wel vaker gaat: hij koos voor de meest onhandige zet die pardoes een stuk verloor. In plaats van een korte overwinning dus (na lang maar kansloos spartelen) een dikke, vette nul.

Jeroen Hekhuis en Roeland Alders hadden ook zo maar kunnen verliezen. Jeroen verdwaalde tegen Gert van Rij ergens in het middenspel, bij Roeland ging het tegen Philip de Vroe eigenlijk al in de opening flink mis. Waar Jeroen later in de partij de kans kreeg om de stelling weer gelijk te trekken, ging het bij Roeland zelfs nog veel beter: Philip verrekende zich, verloor een stuk en gaf gedesillusioneerd op.

Henrik Westerweele speelde tegen Valère de Buck een partij waarin lange tijd niets gebeurde. Volgens de HWP-site speelde Valère vol op de winst, de neutrale toeschouwer zag vooral een slappe partijopzet gevolgd door een remiseaanbod. Gelukkig had Henrik het geknoei van zijn teamgenoten goed in de smiezen en nam hij het aanbod niet aan. Later speelde hij het eindspel ondanks tamelijk stevige tijdnood redelijk overtuigend naar de winst.

Zo gaan de wedstrijden van SKS A steeds meer op bungeejumpen te lijken: lang lijkt het team te pletter te storten, maar dan spant het elastiek zich en veert het team alsnog naar de overwinning. Hopelijk is het elastiek ook nog sterk en elastisch genoeg in de volgende wedstrijd, die tegen medekoploper Goes. Voor deze ronde stond SKS 1,5 bordpunten voor op Goes en de vrees was er dus even dat die minimale voorsprong na de wedstrijd tegen HWP helemaal verdwenen zou zijn. Maar ook al speelde René vandaag als een krant, een jaar of 17 geleden heeft hij toch iets goeds gedaan: zijn dochter Laura snoepte vanavond Goes A een bordpunt af in hun wedstrijd tegen SKS B.