Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Onze sponsors:

pantarhei

Verrassende winnaars met Doorgeefschaken

Robin Bosters en Jeroen Hekhuis hebben de prachtige bokaal van het Open Souburgskampioenschap Doorgeefschaken niet kunnen verdedigen en daarmee moeten ze nog een jaar wachten voordat ze hun 36e titel -een record-  kunnen opeisen. De titel ging verrassend naar Rien de Böck en Joey van de Braak.

Lange tijd was er ook geen vuiltje aan de lucht voor de Souburgers. Waar de andere teams in het begin punten morste wisten zijn elke keer achterin de nul te houden.

Corné Boogaard en Roeland Alders willen nog wel eens voor een stunt zorgen, maar dat was deze keer meer stuntelen dan stunten. Op het einde herpakte het duo zich enigszins, maar daar later meer over. Nu weer terug naar de hoofdrolspelers. Jeroen en Robin morsten eerst een puntje tegen het dynamische duo Roel Schroevers en Merijn van Broekhoven. Was dat een teken van een inzinking? Vooralsnog niet want tegen Henrik Westerweele en Willy Meulblok werd vrolijk met 4-0 gewonnen. Daarna kwam de klad er wel in. In het onderlinge duel met Rien en Joey werd het 2-2. Robin was te langzaam en verloor in een zenuwslopende partij van Rien op tijd. 

Tegen Olaf Cliteur en Kees Koper werd ook een puntje gemorst en daarna mocht het zeer ervaren tweetal Rogier van Gemert/Ronald Steijn een gelijkspel mee naar huis nemen tegen de topfavoriet. 

Rien en Joey bleven nadat ze wat punten gemorst hadden wel scoren en de laatste ronde moest de beslissing brengen. De duo's Robin/Jeroen en Rien/Joey hadden precies evenveel punten en de laatste ronde werd een bijzondere. Rien en Joey speelden tegen Roel Schroevers en Merijn van Broekhoven en normaal gesproken zou dat geen problemen moeten opleveren. Dat deed dat dus wel. Het duel eindigde verrassend in een gelijk spel. Een luide vloek van Joey was het gevolg. Was dat omdat hij dacht dat ze de titel verspeeld hadden of omdat hij van Merijn verloren had? 

Bij winst van Jeroen en Robin op de Souburgse collega's Corné en Roeland was de titel binnen. Er werd snel een 2-0 voorsprong genomen en er leek geen vuiltje aan de lucht. De tweede ontmoeting leek namelijk ook een koud kunstje te worden. Jeroen was Corné van het bord aan het drukken, terwijl Roeland totaal geen aanknopingspunten had tegen een zeer solide Robin. Het tij keerde verrassend genoeg. Robin wist niet hoe verder en Jeroen zette zijn blundermodus aan. Daarmee werd ook hier gelijkgespeeld. 

De eindstand was nu dat de Souburgse titelverdedigers 28 punten hadden verzameld en dat was precies evenveel als de Eindhovense/Goese combinatie. Aangezien het onderlinge duel in een gelijkspel was geëindigd moesten de matchpunten de beslissing brengen. Robin en Jeroen hadden drie keer gelijkgespeeld, terwijl Rien en Joey dat slechts twee keer deden. Dat betekende dat Rien en Joey 16 matchpunten hadden verzameld om 15 matchpunten voor Robin en Jeroen. Daarmee werden Rien en Joey verrassend kwampioen van deze editie van het Open Souburgs doorgeefschaakkampioenschap. 

Corné en Roeland leken lange tijd kansloos voor strijd om eremetaal en mochten met een derde plaats hun handen dichtknijpen mede door de ontsnapping in de laatste ronde tegen Robin en Jeroen.

1819 Doorgeefschaken01

De trotse winnaars van 2019: Joey van de Braak en Rien de Böck (foto Merijn van Broekhoven)

Eindstand na 9 ronden 
1. Rien de Böck/Joey van de Braak 28,0
2. Robin Bosters/Jeroen Hekhuis 28,0
3. Corné Boogaard/Roeland Alders 24,0
4. Henrik Westerweele/Willy Meulblok 23,0
5. Rogier van Gemert/Ronald Steijn 21,0
6. Olaf Cliteur/Kees Koper 16,0
7. Sara Temmerman/Henri Flikweert 14,0
8. Roel Schroevers/Merijn van Broekhoven 14,0
9. Jean-Pierre van Gemert/Alex Jonkheer 12,0
10. Kenny Nguyen/Tiffany Nguyen 0,0

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen: