Hoofdmenu


SponsorKliks, sponsor jouw sponsordoel gratis!

Onze sponsors:

pantarhei

Zeeuws-Vlamingen winnen schaakkroegen

De 23ste editie van het Vlissingse schaakkroegentoernooi is een prooi geworden voor Simon Provoost en Jan Damen. Het Zeeuws-Vlaamse duo was te sterk voor het Tilburgse tweetal Bram van den Berg en Frans Konings. Derde werden Jeroen Hekhuis en Roeland Alders.

Zoals gebruikelijk kon de organisatie  spelen in de café Vanuus, De Albatros, The Wicked en De Concurrent die ons altijd erg vriendelijk verwelkomen. Er deden 14 teams mee waaronder wat Tilburgse vrienden die het wel aardig naar hun zin hadden. Bram en Frans waren er twee van en waren favoriet voor de titel. Nadat de voorronden gespeeld waren had het Tilburgse tweetal een puntje meer gemorstdan Simon en Jan die één puntje hadden laten liggen. Daarmee hadden de Zeeuws/Vlamingen een licht voordeel in de finale.

19 Schaakkroegen01

Frans Konings en Bram van den Berg in een pril stadium van het toernooi en dus nog topfit.

In de finaleronde hielden Simon en Jan de favorieten van zich af door 1-1 te spelen en daarmee bleef de voorsprong van de twee gehandhaafd. Bram en Frans verloren verrassend van Sven Stange en Wim Stange en hier was de strijd eigenlijk al beslist in het voordeel van onze 'zuiderburen'. Bram en Frans moesten dan ook tevreden zijn met een tweede plaats.

19 Schaakkroegen02

Dit kleurrijke duo (vooral de man in het paars) wist zich net niet te kwalificeren voor de finale
ondanks dat de man op de voorgrond zo'n mooie score had neergezet. 

De strijd om de derde plaats was er tussen de tweetallen Sven/Wim en Jeroen/Roeland. Laatst genoemde moest met 1,5-0,5 winnen om langszij te komen en zo alsnog een mooie fles te winnen. Jeroen kwam niet verder dan een remise tegen Sven, waar Roeland het tegen Wim wel kon waarmaken waarmee de derde plaats werd binnengeharkt.

19 Schaakkroegen03

Sven Stange (links) tegen Mark Clijsen in actie in de Albatros. Jeroen kijkt toe.

Nadat de beslissing gevallen was mochten Simon en Jan hun prijs in ontvangst nemen. Een kanppe prestatie in een niet onaardig deelnemersveld.

19 Schaakkroegen04

Simon en Jan zijn erg blij met hun toernooizege (foto: Merijn van Broekhoven).

Dit toernooi was niet onopgemerkt gebleven van de Provinciale Zeeuwse Courant en met een klein verslag en foto hebben nog de krant gehaald ook. Hieronder een link naar dit verslag.

https://www.pzc.nl/sport-in-zeeland/zeeuws-vlaams-duo-maakt-winnende-rooftocht-langs-schaakkroegen~ad071728/

 

Eindstand
A-groep: 1. Simon Provoost/Jan Damen 17,0, 2. Bram van den Berg/Frans Konings 14,5, 3. Jeroen Hekhuis/Roeland Alders 13,5, 4. Sven Stange/Wim Stange 13,5.

B-groep: 1. Angelique Osinga/André van der Graaf 13,0, 2. Robin Bosters/Albert Vermue 12,5, 3. Corné Boogaard/Rogier van Gemert 11,5, 4. René Tiggelman/Laura Tiggelman 11,0.

C-groep: 1. Roel Schroevers/Merijn van Broekhoven 12,0, 2. Mark Clijsen/Peter Nuytens10,0, 3. Martin de Bock/Alex Jonkheer 8,5.

D-groep: 1. Jean-Pierre van Gemert/Marie-José Diender 8,0, 2. Hendrik-Jan Meijer/Jeroen Bostelaar 8,0, 3. Vincent Sleuyter/Anton Nooijen 7,0.

Afdrukken Download
  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe

Volledige nieuwsartikelen:

Baljeu