Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Tom van Gemert overleden

 

Na een kort ziektebed is op 6 oktober ons lid Tom van Gemert overleden. Tom was een van de oudgedienden van Schaakklub Souburg, begin jaren tachtig is hij overgekomen van Schaakvereniging Vlissingen, eerst als dubbellid, later is hij alleen voor SKS gaan spelen.

Tom was als speler aanvallend ingesteld, hij schroomde niet een van zijn favoriete gambieten te spelen, en zoals dat met gambieten gaat, soms met succes, soms ook niet. Maar het waren altijd boeiende partijen, waar veel in gebeurde.

Tom is ook jaren bestuurslid geweest, waar hij met zijn lange ervaring in de schaakwereld een nuttige bijdrage leverde. Ook kon je altijd een beroep op hem doen, ook de jaren nadat hij zijn bestuurstaken had neergelegd.

We zijn blij dat we Tom zo lang als spelend lid hebben mogen meemaken, hij speelde tot en met vorig seizoen ook voor verschillende Souburgse teams, zijn laatste teamwedstrijd was als invaller voor het 2e in de gezamenlijke slotronde van de ZSB zaterdagcompetitie in Zierikzee.

Niet lang daarna werd er een ongeneeslijke ziekte bij hem geconstateerd, zijn laatste activiteit met schaken was het bezoeken van het HZ toernooi in augustus.

Namens Schaaklub Souburg wens ik Tom’s vrouw Ineke, onze clubleden Rogier en Jean-Pierre en ons oud-lid Marie-José en verdere familie veel sterkte toe.

 

TomVanGemert

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: