Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Geen schaken meer in maart 2020 op onze club

Beste schakers en belangstellenden,

Gisteren zijn de maatregelen om het Coronavirus (Covid-19 virus) de kop in te drukken aangescherpt. De KNSB heeft onderstaan bericht op haar website gezet. Schaakklub Souburg zal de oproep van het RIVM volgen en haar activiteiten minimaal tot en met eind maart 2020 stilleggen.

De KNSB heeft vanmorgen het volgende op de website gezet

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus in Nederland geeft de KNSB gehoor aan de oproep van het RIVM, de overheid en NOC*NSF om alle sportactiviteiten tot en met 31 maart a.s. af te gelasten. Daarom heeft de KNSB besloten om de KNSB-ronde van 28 maart 2020 uit te stellen. Ook andere activiteiten van de KNSB, zoals bekerwedstrijden en bijeenkomsten voor trainers- en scheidsrechtersopleidingen, worden tot en met 31 maart afgelast.

De KNSB ondersteunt de oproep van de overheid om sociale contacten sterk te verminderen. Daarom adviseren wij regionale en bijzondere bonden om alle competitiewedstrijden en toernooien uit te stellen tot na 31 maart. Wij adviseren daarnaast de clubs om alle speelmomenten (clubochtend, - middag of –avond), trainingen en toernooien tot en met 31 maart af te gelasten.

Wij nemen dit advies over. We snappen dat er leden zijn die zullen zeggen “maar we zijn toch met veel minder dan 100 man”. En dat is ook zo. Maar veel van onze leden zijn “ouderen”. De overheid adviseert hen grote sociale gezelschappen te mijden. Daarnaast zitten we in een relatief kleine ruimte, minder dan een meter van elkaar met niet-gedesinfecteerde stukken te spelen.

Clubavonden

De clubavonden van 19 en 26 maart 2020 zullen niet doorgaan. Wellicht dat we deze twee ronden nog ergens kunnen inhalen, maar vooralsnog zullen de wedstrijden waarschijnlijk komen te vervallen. Dit zal in een bestuursvergadering besproken worden alvorens we met een definitieve beslissing komen. Bovendien zal dit ook afhangen van de ontwikkelingen rondom het virus. We komen hier uiteraard op terug.

Externe competities

De wedstrijden in de KNSB-competitie en in de ZSB-avondcompetitie voor de maand maart  zullen niet doorgaan. Nadat het een en ander duidelijk is zal er een alternatieve datum voor de afgelaste wedstrijden moeten worden gevonden, maar dat hangt ook af van de ontwikkelingen rondom het virus.

De wedstrijden in de KNSB-competitie van 28 maart 2020 tussen S. Landau 1-Souburg 1 en S. Landau 2-Souburg 2 zijn daarmee afgelast.

In de ZSB-avondcompetitie is de wedstrijd Souburg B-Goes B gisteren al afgelast en daar komt dus de wedstrijd van vanavond (vrijdag 13 maart 2020) tussen Goes A en Souburg A bij.

Toernooien

Op 4 april 2020 staat het Open Zeeuws kampioenschap snelschaken op het programma. Vooralsnog blijft deze op de kalender staan, maar er is een kans dat het toernooi verschoven gaat worden op de kalender of wellicht zelfs geschrapt. Hierover zal het bestuur jullie op korte termijn meer over kunnen vertellen.

Het Doorgeefschaken gepland voor 9 mei 2020 en het Schaakkroegentoernooi gepland voor 23 mei 2020 blijven ook voorlopig op deze data van de schaakkalender staan. Als er hier wijzigingen zijn dan zullen we jullie op de hoogte stellen.

Namens de club hopen we dat iedereen in deze vreemde tijd gezond blijft. Verder hopen we dat we jullie begin april weer kunnen begroeten op onze Schaakklub. Pas goed op jullie zelf en hopelijk tot snel!

Namens het Bestuur,

Roeland Alders

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: