Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Update Covid-19 virus en schaken

Hierbij een update over de perikelen van het Covid-19 virus, beter bekend als het Coronavirus, en het schaken van Schaakklub Souburg.

De regering heeft besloten om alles tot en met 28 april 2020 dicht te houden. Daar houden we ons als Schaakklub Souburg uiteraard ook strikt aan. Dat wil niet zeggen dat we daarna direct weer open zijn. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en het kabinet. We zullen zien wat de toekomst brengt. 

Als er meer duidelijkheid is dan kunnen we je ook meer vertellen over onze toernooien. Het moge duidelijk zijn dat de toernooien die in mei 2020 gepland stonden niet gespeeld gaan worden. Wellicht dat we wat kunnen schuiven naar de zomer of anders wellicht naar het najaar. Je hoort daar meer over als er duidelijkheid is vanuit de overheid. Dat geldt ook voor de interne competitie. Misschien dat we wat kunnen schuiven in wat zaken, maar ook dat hangt af van wat we mogen in de toekomst. 

Voor de Souburgse leden is er op chess.com een club aangemaakt om te schaken tegen de eigen leden. Donderdagavond om 19.30 uur is de clubavond ONLINE. We spelen dan Rapidschaken. Via https://www.chess.com/club/schaakklub-souburg kun je je aanmelden. Ook niet-leden kunnen zich aanmelden, maar van de niet-leden is het niet de bedoeling om de donderdag deel te nemen. Dat is de clubavond van onze club en dat willen we zo houden of je wordt lid van onze club, wat we natuurlijk erg toejuichen. Voor de overige toernooien die Schaakklub Souburg online organiseert kan iedereen en dus ook externe schakers gewoon meedoen uiteraard. De online club kan overigens altijd bepalen of iemand wel of niet mee mag doen, maar daar zijn we in deze tijd niet zo heel strikt in.

Voor alle Zeeuwse schakers is er de Zeeuwse internet schaakclub op Chess.com. Via https://www.chess.com/club/de-zeeuwse-internetschaakclub kun je je daar aanmelden mocht je interesse hebben. Ook daar worden regelmatig toernooitjes georganiseerd voor de Zeeuwse schakers.

Als je geïnteresseerd bent om ONLINE mee te doen aan het 37e Open Zeeuwskampioenschap snelschaken dan kun je je via https://www.chess.com/club/open-zeeuws-snelschaakkampioenschap verbinden. De uitnodiging van dit evenement is ook op onze site te vinden met alle informatie daarbij.

Tot slot wensen we je als bestuur van Schaakklub Souburg veel schaakplezier toe en dat uiteraard in een goede gezondheid.

Namens het bestuur van SK Souburg

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: