Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Jeugdcompetitie ronde 3

De A-groep stond de familiestrijd der Tiggelmannen op het programma. Laura en Vincent maakten er een spannend potje schaak van. Maar toen Vincent pardoes zijn toren inzette was de partij onverwacht  klaar.

Vincent verliest van zus Laura

Vincent verliest van Zus Laura

Ook Larissa strooide weer eens met haar dure stukken. Zoals eigenlijk alle partijen staat ze heel erg goed of zelfs gewonnen. Zo ook tegen Sjoerd. Maar toen ze haar dame weggaf was ook dit potje gelijk voorbij.

Xander en Zofyra deden wat van hun mag worden verwacht. Door hun remise in de eerste ronde waren ze wat afgezakt in de competitie, maar beide zijn met een opmars richting de top 3 bezig.

Verrassend hoog staan nog Brandon en Sven. In hun onderlinge partij was Brandon duidelijk de betere. Zo goed dat hij zelfs het laatste pionnetje van Sven mee snoepte. Dit laatste had hij beter niet kunnen doen, want Sven bleek pat te staan.

 In de B-groep Heeft Giovanni de volgende horde overwonnen. Dit keer was het Thymen die naar een nederlaag werd gespeeld. Giovanni speelde actiever en dat leverde hem een kwaliteit op. Dit werd langzaam uitgebouwd naar meer materiaal waarna het een kwestie van mat zetten was.

Tymen Gio

Giovanni weet Thymen te verslaan

Ook Sem Ovaa heeft alle drie de partijen gewonnen. Vanavond versloeg hij Mert.

Roan herstelde zich, met een overwinning op Finn, van zijn nederlaag van vorige week.

EXAMENS

Vanavond hebben Scott en James examen gedaan in stap 2. Beide heren zijn geslaagd voor hun diploma. Ook Faedra en Julia hebben een stappenexamen gehaald. Beide dames slaagden voor hun stap 1 diploma. Alle vier van harte gefeliciteerd en succes met de volgende stap.

 

Diploma 2      Diploma 1

Julia, Faedra, James en Scott goed geconcentreed aan het werk tijdens hun examens

 

De stand van de A-groep

De stand van de B- en C-groep

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: