Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

C-jeugd wint kraker tegen Landau

Eén ding was aan het begin van de avond duidelijk : het was Landau menens in deze eerste ronde van de ZSB-competitie voor C-jeugdteams.

 

Belgisch meisjeskampioene Marie Dgebuadze, Zeeuws kampioen Nina de Putter, meervoudig NK-deelnemer Martijn Schelleman en Laurens Dieleman stapten ons clublokaal binnen met een duidelijk doel: direct een beslissende slag slaan in de strijd om het kampioenschap. Maar ook SKS had zo zijn troeven: Laura Tiggelman, Zofyra Joosse, Vincent Tiggelman en Jason Haasbroek hebben ook allemaal aan één of meerdere NK's meegedaan. Het werd een spannende schaakavond.

 

Vincent speelde een prima pot op bord 3 tegen Martijn. Rustig ruilde hij stukken in de wetenschap dat in het eindspel zijn kansen lagen. Het werd een spannend toreneindspel waarin uiteindelijk de betere positie van Vincent's koning en toren belangrijker bleek dan de vrijpionnen van wit die dichter bij de promotievelden waren.

 

VinT                                          JasH

Jason wist op bord 4 op slinkse wijze een stuk te winnen van Laurens, maar een zwarte vrijpion die helemaal tot a2 was opgerukt zorgde voor een puzzel die moeilijk op te lossen was. Jason gebruikte veel bedenktijd maar wist uiteindelijk de juiste opstelling van zijn stukken te vinden en zijn partij te winnen. Een 2-0 voorsprong voor SKS en het was nu aan de dames op de borden 1 en 2 om nog minstens een halfje te scoren.

Ook Laura op bord 1 speelde een prima potje schaak tegen Marie, pas toen de bedenktijd bijna op was kwamen de fouten. Dat een pionnetje verloren ging was nog niet zo erg, dat een vijandelijke pion vervolgens snel naar de overkant bleek te kunnen lopen was dat wel. Punt voor Landau, tussenstand 2-1.

 

LauT                                        ZofJ

Zofyra was op bord 2 flink in de problemen gekomen tegen Nina, maar ze slaagde erin een soort verdedigingsmuur op te bouwen waar Nina niet doorheen wist te komen. Terwijl voor beide speelsters de laatste minuten bedenktijd verstreken, deed Nina met een oog op de tussenstand nog een laatste winstpoging. Dit pakte echter helemaal verkeerd uit. Nadat bijna alle stukken van het bord waren verdwenen bleek Zofyra nog een pionnetje over te hebben. Genoeg voor een vol punt en een 3-1 overwinning voor SKS!

 

  1. Laura Tiggelman  (1105) – Marie Dgebuadze   (1200) 0-1

  2. Zofyra Joosse    (1023) – Nina de Putter    (1263) 1-0

  3. Vincent Tiggelman (760) – Martijn Schelleman (950) 1-0

  4. Jason Haasbroek   (723) – Laurens Dieleman   (767) 1-0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: