Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Terneuzen maatje te groot voor D-jeugd

 

SKS D had een zware avond tegen het sterke Terneuzen. Niet alleen heeft Terneuzen een goed team, maar ze werden ook nog eens geholpen door het feit dat veel Souburgers te vlug speelden.

 

Manuel Lobbezoo was de enige Souburger die zijn bedenktijd goed gebruikte. Zijn tegenstanders, allebei al eens Zeeuws kampioen, waren echter te sterk. Al ging de 2e partij (tegen Stan Heijens) lange tijd gelijk op.

 

In de Interne Competitie laat Brandon Haasbroek regelmatig goede partijen zien. Wel valt het op dat zijn niveau daalt zodra er een schaakklok naast het bord wordt gezet. Zodra de klok wordt aangezet, zet Brandon zijn voet op het gaspedaal en gaat hij 3x zo snel spelen. Helaas staat er bij teamwedstrijden al vanaf zet één een klok naast het bord. Brandon speelde beide partijen te vlug, verloor snel materiaal en stond al mat voordat de helft van zijn bedenktijd op was.

 D team sks terneuzen

Scott Mulder wist als enige een punt te scoren, maar eigenlijk hadden dat er twee moeten zijn. In de eerste partij stond hij huizenhoog gewonnen, maar door te snel spel raakte hij alles nog kwijt. Ook in de 2e partij ging het nog bijna mis. Een voorsprong van een dame en een paard en een handvol pionnen bleek uiteindelijk nog net genoeg om een eindspel met een stuk meer te halen, wat dan wel weer netjes uitgespeeld werd.

 

Roan Verhage gebruikte in zijn eerste partij nauwelijks 4 minuten bedenktijd. Zijn opdracht om de 2e partij iets rustiger te spelen werd net niet gehaald: na 3,5 minuten stond hij mat. Roan heeft een beetje hetzelfde probleem als Brandon. Als hij rustig speelt haalt hij een heel behoorlijk niveau, maar met een klok ernaast is rust ver te zoeken.

 

Al met al 2 dik verdiende overwinningen voor Terneuzen dat met dit team zeker één van de favorieten voor het kampioenschap is.

 

1e wedstrijd: 

Manuel Lobbezoo   – Sven de Putter  0-1

Brandon Haasbroek – Stan Heijens    0-1

Scott Mulder      – Boaz Murre      0-1

Roan Verhage      – Calvin de Wolff 0-1

 

2e wedstrijd: 

Brandon Haasbroek – Sven de Putter  0-1

Manuel Lobbezoo   – Stan Heijens    0-1

Roan Verhage      – Boaz Murre      0-1

Scott Mulder      – Calvin de Wolff 1-0

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: