We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Xander pakt koppositie in de A-groep

Vrijdag heeft Xander Joosse de koppositie in de A-groep gegrepen. In een rechtstreeks duel met Laura Tiggelman, die op de eerste plaats stond, was Xander het handigste in de tijdsnoodfase.

Beide spelers gingen met een gelijke stelling; dame, 2 torens, gelijke lopers en wat pionnen het eindspel in. Toen de klok er aan te pas kwam was het Xander die het eerste fout maakte. Hij verloor zijn dame tegen een toren. Wel had hij het initiatief en de 2 torens op de 7e rij gaven zeker compensatie voor de verloren dame. Laura die op haar tellen moest passen om niet in eeuwig schaak te belanden, kon geen weg vinden tussen winst en remise. Ook haar tijd tikte langzaam weg en daar wist Xander wel raad mee. Toen Laura tot grote ramp ook nog haar toren verloor ging ze niet veel later door haar vlag.

Dit potje zal zeker nog door René met de spelers worden bekeken.

Ook de tweede Tiggelman verloor van een Joosse. Vincent die tijdens de partij nog tijd had voor de DEP, kwam er tegen Zofyra niet aan te pas.

       ronde 8 Laura xander        rond e8 Vincent dep

In de achterhoede wist Larissa haar tweede overwinning te halen. Pim was hier het dupe van. Stijn wist in een partij die alle kanten opging van maatje Sven te winnen.

In de BC-groep moest de top vier het tegen elkaar gaan opnemen. Giovanni Koolhoven versloeg Sem Ovaa en Thomas Franse wist van Mathys van Steijn te winnen. Het blijft een nek aan nek race tussen Giovanni en Thomas die beide 7 uit 8 hebben gescoord.

ronde 8 B groep diploma vincent  diploma scott

Vanavond kregen ook 4 spelers hun stappen diploma. Vincent was geslaagd voor stap 3; Scott voor stap 2; en Giovanni en Sven (niet op de foto) voor stap 1+

 

De stand van de A-groep

De stand van de BC-groep

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: