Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Een benauwde 4-0 overwinning voor de C-jeugd

Scorebordjournalistiek is een woord dat ooit is verzonnen door de voetbaltrainer Co Adriaanse. Zijn ploeg had net met 5-1 verloren, maar hij was het niet eens met de mensen die vonden dat ze slecht hadden gespeeld. De uitslag vertelt niet alles, soms heb je gewoon pech. Ballen op de paal, een speler die uitglijdt, een scheidsrechter die even niet oplet, dat soort dingen.

Zeggen dat de SKS C-jeugd makkelijk heeft gewonnen van Middelburg C omdat de uitslag 4-0 niets aan duidelijkheid te wensen overlaat, zou ook een sterk staaltje scorebordjournalistiek zijn. De werkelijkheid is namelijk dat SKS langs de randen van de afgrond is gegaan voordat alles toch nog op zijn pootjes terecht kwam.

 

mburgsksC

 

Het waren vooral de ervaren kopvrouwen die voor een flink portie onnodige spanning zorgden. Beiden maakten in de opening fikse fouten en waar Laura met flink wat hulp van haar tegenstander al snel toch weer goed kwam te staan, moest Zofyra héél lang zwoegen voordat haar tegenstander pas in het verre eindspel de weg kwijtraakte en niet alleen zijn laatste voordeel weggaf, maar zelfs de partij nog verloor.

Gelukkig speelden de mannen van het team een stuk degelijker. Vincent wist een pion te winnen en toen zijn tegenstander in het eindspel met zijn koning één keer de verkeerde kant opliep was dat genoeg voor de winst. Daniël had met een leuk trucje een toren tegen een paard weten te winnen en speelde het vervolgens rustig uit: stukken ruilen, af en toe een pionnetje meesnoepen en rustig mat zetten. Einduitslag dus 4-0 voor SKS, maar als de Middelburgers op de eerste twee borden hun kansen hadden gegrepen dan had het zomaar anders kunnen aflopen....

 

Middelburg          SKS
Sebas Korstanje   – Laura Tiggelman   0-1
Houyar Saied      – Zofyra Joosse     0-1
Kiarash Saied     – Vincent Tiggelman 0-1
Valentijn Bergman – Daniël Lammers    0-1
                                      0-4

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: