Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

SKS jeugd: Joosse's vs Tiggelmannen

Vrijdag 3 februari was er bij de jeugdcompetitie de herindeling.

In de A-groep stonden de krakers Laura Tiggelman (4) – Xander Joosse (1) en Vincent Tiggelman (3)  –zofyra Joose (2) op het programma. Wegens kleurverhouding werd Xander deze avond niet aan Zofyra gekoppeld.

Laura Xander 3 februari

Laura speelde een beetje slordig tegen Xander. Iets wat een geforceerd stukoffer werd, leverde wel een kleine aanval op de koningsstelling  van Xander op, maar toen de rook was neergedaald zat er niets anders op dan de verloren stelling uit te spelen en zo ziet Laura het gat met Xander groter worden.

Beter verging het Vincent. Tegen Zofyra speelde hij een puike partij en alle stukken stonden in de buurt van de arme koning van Zofyra. Vincent had deze prachtige partij kunnen afronden met een mat in twee of drie, maar miste deze combinaties. Na afwikkelen van stukken bleek Zofyra opeens in een gewonnen eindspel terecht zijn gekomen en ging ze er met de buit vandoor. Voor Vincent de opdracht om wat vaker mat in twee en drie opgaven te maken in de lesboeken.

De Tiggelmannetjes zullen flink aan de bak moeten om het gaatje met de Joosse’s te gaan dichten.

Verder waren er in de A-groep “normale” uitslagen.

Ook in de B-groep was er weer een herindeling. Wederom door kleurverhouding mochten de nummers 1 en 2 het niet tegen elkaar opnemen.

Giovanni Koolhoven (1)had een zware loting tegen Jens de Visser (3), die in topvorm is. De kinderen speelden een prima partij tot Giovanni door een onoplettendheidje zijn dame verloor. De druk op de stelling van Jens gaf wel wat compensatie, maar zou nooit genoegd moeten zijn om de partij te winnen.

Nadat Giovanni een röntgenaanval (met damewinst) had gemist, begon Jens wat te knoeien. Giovanni kon een nieuwe dame halen en met Koning dame vs koning Jens gaan mat zetten. Tja dat het pat werd is misschien wel een goede les voor Giovanni. (tot het einde van de partij blijven opletten).

Thomas Franse (2)had een iets makkelijkere loting. Pacey van den Berk (9) kon het Thomas niet lastig maken en zodoende neemt Thomas de koppositie met minimaal verschil over van Giovanni.

Ook Mert Mustafov wist weer een overwinning te boeken en staat samen met Roan Verhage net achter Jens in de cometitie.

De stand van de A-groep

De stand van de B- en C-groep

 

Vrijdag 10 februari heeft Zofyra Joosse de snelschaak titel in de A-groep gegrepen.

snelschaken A groep ronde 2

Nadat ze in November de eerste snelschaak avond al op haar naam had geschreven stond er ook vanavond geen maat op haar. Door de afwezigheid van Laura en Vincent, was er eigenlijk nog maar één echte concurrent (Xander) en Sjoerd als gevaarlijke outsider.

In de halve competitie die werd gespeeld maakten beide Joosse’s tot aan hun onderlinge treffen geen fout. Omdat Zofyra het onderlinge treffen wist te winnen lag de overwinning voor het oprapen en dat gebeurde dan ook.

Eindstand snelschaken A-Groep.

Ook de B-groep speelde de tweede snelschaak avond. Giovanni was vanavond oppermachtig en wist met 6 uit 6 de groep te winnen. Met 4 punten eindigende Mert en Finn heel knap op de tweede en derde plaats. Roan Verhage die de eerste avond had gewonnen kwam niet verder dan de zesde plaats. Ook Thomas Franse stelde iets teleur met zijn vierde plaats. Veel goede stellingen gingen op tijd verloren.

snelschaken B groep ronde 2

In de strijd om de snelschaak titel gaat Giovanni met een 1e en 2e plaats aan de leiding. Mert (2e en 4e) en Roan (1e en 6e) zijn de overgebleven concurrenten voor de snelschaak titel.

Van de drie gespeelde snelschaakavonden worden de 2 beste klasseringen opgeteld. De speler die de laagste klasseringen heeft is snelschaakkampioen.

Tussenstand snelschaken in de B-groep

 

Na het snelschaken bleek er buiten een behoorlijk pak sneeuw te liggen. Er werd natuurlijk gelijk even een balletje gegooid.

sneeuwpret 3 februari 2017

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: