We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.

C-jeugd verslaat Goes en is kampioen

Na maar een paar maanden in wijkgebouw De Pit te hebben gespeeld bleek schaakvereniging Goes alweer verhuisd te zijn naar een andere locatie. Ik heb horen zeggen dat de beheerder van het wijkgebouw niet blij was met de schakers omdat ze te weinig kochten aan de bar. De arme man had waarschijnlijk Souburgers in gedachten toen hij een schaakclub in huis haalde. Zuinige Goesenaren die zelfs nog hun eigen flesje water meenemen deden echter zijn droom van een huisje in Zuid Frankrijk wreed uit elkaar spatten.

 

De nieuwe locatie bleek een zaaltje in het Goese bowlingcentrum te zijn, waar op de avond dat wij er speelden toevallig door een computerstoring alle bowlingbanen stil lagen. Gelukkig konden de liefhebbers van het betere kegelwerk komen kijken bij de schakers: niet gehinderd door de soms enorme herrie die uit andere zalen kwam, kegelde SKS Goes volledig van de borden!

 

IMG 5487

 

De eerste die totaal gewonnen kwam te staan was Laura. Ze speelde de opening sterk en stond al goed toen haar tegenstander eerst een onzinnig pionoffer bracht en vervolgens ook nog eens zijn dame liet opsluiten. Ook al spartelde Laura's tegenstander nog lang tegen, het volle punt kwam nooit meer in gevaar.

Ook Vincent won vlotjes. Zijn tegenstander ging al in de opening dapper in de aanval, maar Vincent liet zien dat het beter is om eerst te rokeren en ervoor te zorgen dat al je stukken meedoen. De aanval werd eenvoudig overgenomen en de vijandelijke koning midden op het bord mat gezet.

De zwartspelers Daniël en Zofyra moesten wat harder werken voor hun punten. Beiden speelden de opening iets te nonchalant en kwamen een pion achter. Zofyra wist daarna al snel met listig spel een stuk te winnen en won zonder verdere moeite. Daniël won zijn pion terug, maar moest daarna nog hard werken om te winnen. Pas nadat hij een stuk had geofferd om een vrijpion naar dame te kunnen laten lopen was het duidelijk dat ook hier het volle punt naar SKS zou gaan.

De eindstand werd dus 4-0 voor SKS, net als in de vorige ronde tegen Middelburg. Samen met de 3-1 overwinning in de eerste ronde op Landau betekent dit dat SKS-C kampioen van Zeeland is geworden en in het najaar mag meedoen aan het NK voor clubteams. Dat moest natuurlijk gevierd worden.

 

IMG 5504

 

 

Goes             SKS
Carlo Geertse  - Laura Tiggelman   0-1
Kim de Jong    - Zofyra Joosse     0-1
Patrick Kramer - Vincent Tiggelman 0-1
Jelle Pekaar   - Daniël Lammers    0-1
                                   0-4

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: