We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Off day voor E-jeugd team

Woensdag middag 22 maart streden Terneuzen, Landau en Souburg in Terneuzen om het Zeeuws kampioenschap voor E-teams.

Omdat de meeste scholen op Walcheren het 5 dagen continu rooster volgen, trapten Landau en Terneuzen om 14.30 uur het kampioenschap af en reed het souburgse team door de Westerschelde tunnel.

Landau bleek in de eerste match tegen Terneuzen te hebben laten zien waarvoor ze kwamen en rolden de stedelingen met 4-0 op. De tweede match beet Terneuzen met een 2-2 gelijkspel weer van zich af. Nu was het dus aan de souburgers om te laten zien wat ze waard zijn.

Tegen Landau kwamen de souburgsers prima uit de startblokken. Brandon stond een pion voor tegen Mare en er waren geen stellingsproblemen voor Brandon. Giovanni stond gelijk tegen Rafael, terwijl Jens voor stond tegen Tim de Pooter en ook Finn erg goed stond. Maar wat er toen gebeurde was kenmerkend voor de hele dag. Brandon liet Mare met haar toren op de 7e rij binnenkomen en gaf gewoon zijn pionnen weg, waar simpel verdedigen van het aangevallen pionnetjes Mare niets had opgeleverd.

Giovanni sloeg met een gepend pionnetje een stuk, maar verloor daardoor zijn dame. En zowel Jens als Finn wisten hun materiele voorsprong niet in een overwinning om te zetten. Op beide borden bleef een koning toren tegen koning toren over. Welke natuurlijk in remise eindigden. Dat Finn zijn toren nog wist weg te geven was wel even een dingetje en dat zijn tegenstander met Koning-Toren Finn pat zette natuurlijk ook. Een 3-1 nederlaag, maar o wat speelden we slordig in het eindspel.

Brandon en Gio    Jens en Finn

Tegen Terneuzen moest het dan maar beter. Brandon kwam net tekort tegen Simon van Veen en Giovanni  liet zich in de opening lelijk beetnemen door veredeld herdertjes mat te gaan.

Finn en Jens speelden veel te snel. Jens won een dame en veel materiaal in de opening, maar een mat die geen mat was koste hem de dame en toen ook andere stukken werden weggegeven werd er tot ongeloof nog verloren ook en dat alles in anderhalve minuut tijd. Ook Finn lette niet goed op de zetten van zijn tegenstander en dat kost nu eenmaal veel materiaal. Een harde 4-0 verlies

Even pauze en jezelf herpakken en dan op naar de revanche wedstrijden.

De 2e match tegen Landau ging nipt met 1,5-2,5 verloren. Giovanni (verlies tegen Mare) en Brandon (winst tegen Rafael) speelden een prima partij en dan is het niet erg om te verliezen.

Jens en Finn speelden weer veel te snel waardoor er slechts een half bordpuntje puntje bijkwam, maar er had zoveel meer ingezeten.

Gelukkig lukte het om in de laatste ronde een matchpunt uit het vuur te slepen. 2-2 werd het tegen Terneuzen. Ook nu speelden Giovanni en Brandon weer een goede partij. Brandon won maar Giovanni verloor in het verre eindspel. Uiteindelijk wist Jens het matchpunt binnen te slepen zodat we toch nog een puntje mochten meenemen naar huis.

Landau werd met 7 matchpunten kampioen. Terneuzen haalde 4 matchpunten en Souburg moest genoegen nemen met 1 matchpunt.

Voor Landau en Terneuzen wacht nu een lange reis naar Zuid-Scharwoude waar het Nederlands kampioenschap wordt gespeeld.

Alle kinderen kregen in ieder geval een hele mooie medaille en in Souburg zullen we hard moeten werken om de vele gemiste kansen in de toekomst te gaan verzilveren.

Landau     Terneuzen     souburg 

Nr1 : Landau                                                                                   Nr 2:  Terneuzen                                                                   Nr 3: Souburg

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: