Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

SKS jeugdavond

Het is een tijdje stil geweest omtrent de verslaggeving van de jeugdavond; maar hierbij een update.

In de A-groep gaat Xander Joosse, met nog 8 competitieronden te spelen, wellicht  op prolongatie van zijn titel af, maar de strijd om de 2e plaats is een erg spannende. Hier maken Zofyra Joosse, Laura en Vincent Tiggelman de meeste aanspraak op.

We gaan even terug in de tijd. In de 15e ronde stonden de vier toppers tegen elkaar ingedeeld. Laura had met de witte stukken geen kans om Xander te verslaan en Zofyra won van Vincent. Hiermee deed Vincent zichzelf tekort. In een uitstekende partij won Zofyra wel een pionnetje, maar kreeg een sterke koningsaanval over zich heen. Met een stukoffer, waarna ondekbaar mat volgde, had Vincent deze partij in stijl kunnen afmaken. Helaas werd deze combinatie gemist en nam Zofyra de regie over en ging er met de buit vandoor.

Laura Xander 3 februari

Laura verloor met de witte stukken van Xander

In ronde 16 stond er een teamwedstrijd op het programma en veranderde er niets in de stand.

In ronde 17 versloeg Laura Vincent, waarmee ze de derde plaats van haar jongere broertje overnam. Zofyra kende geen enkele moeite met Sjoerd Verkerke en bleef hiermee op de tweede plaats. Xander was afwezig omdat hij met een senioren team meespeelde.

Vincnt Laura

Het lukte Vincent niet zijn grote zus te verslaan

In ronde 18 brak Laura de strijd om plaats 2 helemaal open  door Zofyra te verslaan. Met een overwinning op Lucas blijft Vincent in het spoor van de 2 souburgse Chess Queens.

Afgelopen vrijdag speelden Xander en Zofyra remise tegen elkaar. Zowel Laura als Vincent profiteerden optimaal van het puntenverlies van Zofyra door van Sjoerd en Brandon te winnen.

Het verschil tussen Zofyra (2) en Vincent (4) is slechts 49 punten. Een overwinning levert rond de 70 punten op dus het worden nog 8 spannende speelronden. Bovendien zullen de 4 kemphanen elkaar nog tegen gaan komen.

In de B-groep heeft Giovanni Koolhoven de koppositie op Thomas Franse teruggepakt. Thomas die een paar ronden niet aanwezig was streek de volle aantal punten op; maar ondertussen maakte Giovanni geen fout door Sunny, Mathijs en Mert te verslaan.

Tymen Gio

Giovanni, hier in actie tegen Thymen, heroverd de koppositie in de B-groep

In de 19e ronde dolf Thomas het onderspit tegen Jens de Visser, waarmee hij de eerste plaats moest afstaan. Door het verlies van Mert Mustafov en de 3e afwezigheid van Thymen (2 afwezigheden leverd de volle aantal punten op) staat Jens stevig op de derde plaats.

 In de C-groep staat Dean Boone nog bovenaan, maar Berk Mustafov is aan een sterke reeks bezig en is Dean tot op een paar punten genaderd.

 

De stand van de A-groep

De stand van de B- en C-groep

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: