We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Zilver en Brons bij het MSV jeugdschaaktoernooi

Zondag 2 april hebben Giovanni Koolhoven en Mert Mustafov meegedaan aan het MSV jeugdschaaktoernooi in Sleidinge (België). Waaraan 137 kinderen deelnamen.

Vorig jaar werd Giovanni 2e; nadat hij de spannende finale partij nipt had verloren. Het doel was om in ieder geval in de finale poule te komen en te trainen voor het komende Nederlands kampioenschap.

De schaakvereniging bestaat 50 jaar een daarom was het toernooi groter dan de voorgaande jaren, want behalve het jeugdtoernooi was er nog een rapid en een snelschaak toernooi en een simultaan tegen de Belgische Loek van wely; Bart Michiels.

MSV toernooi

Bij de prijsvragen tafel van MSV 50 jaar

De opzet van het jeugdtoernooi is 2 groepen die 4 ronden Zwitsers spelen. Na deze 4 ronden spelen de nummers 1 en 2 van de ene groep in een poule tegen de nummers 1 en 2 van de andere groep. En zo ook voor de nummer 3 en 4 etc.

Giovanni en Mert zaten bij elkaar in de groep en speelden een uitstekend toernooi, met prima schaak en mooie mataanvallen. Toen beide spelers 3 uit 3 hadden was er de hoop dat ze de 4e partij niet tegen elkaar zouden worden geloot; omdat één van de twee spelers de A-finale poule dan zou gaan missen.

Gelukkig hoefden ze niet tegen elkaar te spelen en bij winst in de 4e ronde zouden beide jonge SKS-ers in de A-finale plaats gaan nemen. En dit gebeurde ook. Mert wist als eerste zijn vierde partij te winnen en een tijdje later deed Giovanni hetzelfde.

Het was overigens prachtig weer, dus tussen de partijen door konden de kinderen heerlijk in de aanliggende speeltuin spelen en even relaxen.  

    speeltuin   speeltuin 1

Tussen de ronden door lekker chillen in de speeltuin

In de halve finales ging het helaas mis bij beide spelers. Mert verloor materiaal en kwam dit niet meer te boven en Giovanni werd helaas door zijn tegenstander regelmatig uit zijn concentratie gebracht, omdat deze elke keer als Giovanni een zet wilde doen, tegen Giovanni begon te praten. Zeker had Giovanni winstkansen, maar wist deze in dit partijtje niet te benutten. Weer een leerzaam moment voor Giovanni om de volgende keer de wedstrijdleider erbij te halen als je tegenstander je hindert. Helaas dit jaar niet in de finale gehaald.

Het onderlinge duel tegen Mert moest er dan toch van komen. En de winnaar van deze partij zou een zilveren medaille om zijn nek krijgen en de verliezer zou genoegen moeten nemen met brons.

                 halve finale                            troost finale

                         De halve finale partijen gingen helaas verloren                                           in de troost finale moesten Giovanni en Mert tegen elkaar

Beide spelers speelden een keurige opening en uiteindelijk maakte Mert de eerste fout. Het paard wat hij aanraakte bleek tot grote schrik niet naar een veilig veld te kunnen en dit buitenkansje liet Giovanni niet onbenut.

Uit handen van een Belgische grootmeester in schaken, Bart Michiels, kregen Giovanni en Mert de verdiende medaille omgehangen.

Op de terugweg hebben we overheerlijke pannenkoeken gegeten bij de Giovanni zijn oom, die vlak bij de Belgische grens woont.

           podium                              pannenkoeken

               het podium, samen met GM Bart Michiels                                                                      pannenkoeken gaan er altijd wel in

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: