Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

SKS jeugd: Xander praat teveel en verliest

Vrijdag heeft Xander een zeldzame nederlaag geleden in de A-groep van de jeugdcompetitie.

Tegen Sjoerd leek er met de witte stukken weinig aan de hand, want Sjoerd gaf op de 5e zet al een stuk wel en spoedig volgde meer materiaal verlies. Echter waren de heren meer bezig met praten dan zich te concentreren op hun schaakpartij. Met de stukken die Sjoerd nog over had deed hij een koningsaanval en na een slechte zet van Xander zat er opeens een mat in één in de stelling die door Sjoerd werd gezien.

Jeugdgeschiedenis deskundige, Laura Tiggelman, wist te vertellen dat Sjoerd, precies een jaar geleden, ook al van Xander had gewonnen. Om de komende competitie spannend te houden zullen beide spelers begin april 2018 tegen elkaar worden ingedeeld.

Behalve bovenstaande partij was er nog één andere competitie partij. Laura had het knap lastig tegen de prima spelende Scott Mulder. Een penning leverde Laura uiteindelijk materiaalwinst op waarna de zege werd binnengehaald.

De overige spelers van de A-groep speelden voor het D-team of genoten elders van het mooie weer.

Al met al is de strijd in de A-groep weer helemaal open en kan Xander zich geen volgende nederlaag meer permitteren. Wordt het slot van de A-groep net zo spannend als die van de Eredivisie……. We gaan het zien.

In de B-groep houdt Thomas Franse de druk op de afwezige Giovanni Koolhoven. Thomas kende weinig moeite met Mert Mustafov.  Vrijdag zullen deze toppers het tegen elkaar gaan opnemen. Roan die wist te winnen van Mathijs van Steijn is Mert in het klassement gepasseerd en staat nu vierde. De afwezige Jens de Visser staat stevig op de derde plaats.

 

De stand van de A-groep

De stand van de B- en C-groep

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: