Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Vincent's NK verloopt beter dan vorig jaar

Het NK-D is al jarenlang een loodzwaar toernooi voor Zeeuwse schakers. Maar liefst acht jaar geleden gebeurde het voor het laatst dat een Zeeuw meer dan 50% wist te scoren.  Vincent's eerste poging eindigde vorig jaar in een score van 2 uit 9, hetzelfde aantal punten dat bijvoorbeeld SKS-er Xander drie jaar geleden ook op dit toernooi wist te behalen. Dit jaar hoopte Vincent minstens op 50%, oftewel 4,5 punten uit te komen.

 

NKD17 Vincent

Concentratie aan het begin van de partij

 

De eerste twee dagen lag hij strak op schema: na een stroeve start scoorde hij op beide dagen 1,5 uit 3. De overwinning op de eerste dag kwam uit een fraai gespeeld pionneneindspel. Op speeldag twee werd de vriendschap heel even opzij gezet en versloeg Vincent zijn maatje Sven de Putter uit Terneuzen. Vincent stond al veel materiaal voor toen Sven een pionnetje snoepte waar hij zeker van af had moeten blijven: het was ineens mat in twee.

 

NKD17 Vincent Sven

 

Zou hij erin slagen om op de laatste dag dit tempo vol te houden? De eerste partij van de dag ging na lange strijd verloren, de tweede partij eindigde ondanks een pluspion in remise, dus om de 50% te halen moest de laatste partij gewonnen worden. In die partij trok Vincent direct vanuit de opening fel ten aanval, maar een slordigheidje kostte een hele belangrijke pion waarna zijn stelling binnen een paar zetten als een kaartenhuis in elkaar stortte. Eindscore dus 3,5 uit 9. Minder dan gehoopt, maar zeker geen slechte score tegen spelers die op één na allemaal een hogere rating hadden dan Vincent.

 

Het samenzijn met de andere Zeeuwse deelnemers was weer supergezellig. Sven de Putter eindigde het toernooi met 2 punten, maar dat had met een iets betere concentratie zeker meer kunnen zijn. Bij de meisjes speelden van Landau Axel de zusjes Morote mee. Luna speelde lang mee in de top van het klassement en wist uiteindelijk 5 punten te scoren. Haar zusje Mare, die eigenlijk nog maar E-jeugd is, kwam tot 4 punten.

 

NKD17 Luna     NKD17 Mare     NKD17 Sven

 

 

NKD17 chillen

Tussen de rondes door konden de deelnemers lekker chillen op een bank met een tablet of een telefoon.

 

NKD17 Nina Laura

Pas samen een NK-C gespeeld in Assen, waarbij Sven en Vincent mee waren als publiek.

Nu waren de rollen omgekeerd en volgden Nina en Laura de prestaties van hun broertjes.

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: