Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

SKS-jeugd: beslissingen gaan eraan komen...

De jeugd is aan de laatste loodjes van de competitie begonnen en er is met nog 3 competitiepartijen te gaan nog niets beslist.

In de A-groep gaat de strijd om het podium tussen de families Joosse en Tiggelman. Xander lijkt vooralsnog de beste papieren te hebben, mede omdat hij vrijdag Zofyra wist te verslaan. Maar hij zal nog even aan de bak moeten tegen Vincent en Laura. Laura wacht nog  zware partijen tegen Xander en Vincent. De 4 toppers staan zo dicht op elkaar dat een verliespartij een duikeling in het klassement kan betekenen. Op ruime achterstand doet Sjoerd Verkerke er alles aan om de 5e plaats veilig te stellen. Maar hij heeft de hete adem van de in vorm zijnde Brandon Haasbroek in zijn nek.

    X Z ronde 1     Vincnt Laura

                        Xander, Zofyra, Vincent en laura gaan uitvechten wie jeugdkampioen van 2016-2017 wordt.

Dat Brandon in vorm is bewijs hij in zijn partij van afgelopen vrijdag. Daarin versloeg hij , met een mooie familieschaak, op overtuigende wijze Stijn Vermue.

In de B-groep was een spannende strijd aan de gang tussen Giovanni Koolhoven en Thomas Franse.

Giovanni speelt de laatste weken wat onzorgvuldig wat resulteerde in een nipte overwinning op Jens de Visser en een onnodig verlies tegen Mert Mustafov. In zijn partij tegen Thomas  van afgelopen vrijdag verloor Giovanni in de opening een stuk. Met een koningsaanval probeerde Giovanni te redden wat er te redden viel, maar Thomas verdedigde zich prima en trok de overwinning naar zich toe. Met deze overwinning nam Thomas de eerste plaats over, maar er wachten hem nog zware partijen tegen Jens en Mert.

Gio Thomas  Jens Mert

Thomas en Giovanni aan het begin van hun partij die Thomas zou gaan winnen                               Jens verliest de strijd om de 3e plaats van Mert

Jens verloor vrijdag zijn derde plaats aan Mert, door van laatst genoemde te verliezen. De voorsprong van Mert is niet groot, want bij een misstap zal Jens hem weer voorbij gaan.

Ook zijn er weer wat kinderen een diploma rijker.

Jens de Visser en Roan Verhage zijn geslaagd voor hun stap1+

Na de competitie partijen hebben de kinderen de gelegenheid om voor de Randropchess/Rekenschaak competitie te spelen. Hierin gaat Mathijs van Steijn aan de leiding, maar Mert Mustafov zit hem op de hielen.

De stand van de A-groep

De stand van de B- en C-groep

Tussenstand van de RaindropChess/Rekenschaak competitie

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: