Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.

Giovanni en Zofyra winnen het Bowling schaaktoernooi in Goes

12 jeugdspelers van onze club hebben zaterdag mee gedaan in Goes met het 3e Zeeuwse GrandPrix toernooi; het bowling/schaaktoernooi.

Vroeger stond dit toernooi bekend als het zwemschaak, maar sinds de verhuizing van de Goese schaakvereniging naar het bowlingcentrum lag het voor de hand om halverwege het toernooi een bowling-wedstrijd te houden.

Maar voordat er kon worden gebowld moesten er eerst een paar potjes worden geschaakt.

43 kinderen speelden mee met het toernooi, helaas lieten veel toernooischakers het vandaag afweten, maar het werd alsnog een spannend toernooi.

In de AB groep speelde Xander Joosse mee . Met 4,5 uit 7 eindigde hij op de derde plaats. Naar eigen zeggen speelde hij een ongelukkig toernooi, maar met de enveloppe (geldprijs) zal hij best tevreden zijn. Tegen Eliza de Jong (2e) speelde hij een plus remise, maar tegen kampioen Wouter Lahousse ging het mis toen hij met een uitschakelen verdediging zijn dame verloor.

Xander

Xander in actie tegen Wouter

In de C-groep won Zofyra met overmacht (8 uit 8). Nina de Putter werd op 1 punt achterstand 2e terwijl Laura Tiggelman, met 1 punt minder dan Nina, zich moet neerleggen met de derde plaats. In de partij tegen Nina gaf Laura een volle dame cadeau.

De overwinning in de D-groep ging naar Sven de Putter, die 9 uit 9 scoorde. Vincent Tiggelman legde beslag op de 2e plaats (ondanks dat hij zich met een toren meer liet mat zetten door een Belgische tegenstander). Thomas Franse haalde met 4,5 uit 9 een hele mooie score en kan tevreden terugkijken op zijn toernooi. Jari Groen van SV Goes speelde een thuiswedstrijd. De Bowlingcentrum is namelijk van zijn ouders. Naar eigen zeggen speelde hij een super slecht toernooi en de klok werkte ook niet in zijn voordeel. Tijdens het bowlen had ik wat strikes van hem verwacht, maar het talent zit hem absoluut in schaken !!!!

Vincent

Vincent in de topper tegen Sven de Putter

De E, F en GH groep werden bij elkaar gevoegd en speelden ook 9 ronden. Deze groep werd met 8 uit 9 door G-speler Giovanni Koolhoven gewonnen. Giovanni moest alleen zijn meerde erkennen in Brandon Haasbroek, die 2e in de E-groep werd. Wel werd er gewonnen van Simon van Veen (1e in de E-groep en de Zeeuws kampioen van de E-jeugd !!). Eindelijk speelde Giovanni  op een toernooi c3 in de Italiaanse opening en een mooie overwinning kwam er uit voort. Zo zijn alle voorbereiding van de laatste maanden niet voor niets geweest.

Gio     Britt 3 dames

Giovanni wint de EFGH groep                                                                                                       Britt op pad met haar 3 dames

Behalve Giovanni en Brandon waren er nog meer souburgse prijswinnaars in de jongste categorie. Jens de Visser werd 3e in de E-groep en Finn Hilbert werd 3e in de GH-groep. De Jarige Britt de Visser behaalde vandaag ook zeer knap 3 uit 9. In één van haar partijen wist ze zelfs 3 dames op het bord te krijgen.  Voor Berk Musafov was er vandaag geen prijs, maar hij heeft voor zijn leeftijd zeer goed tegenstand geboden tegen de topschakers.

Zoals gezegd werd er halverwege het schaaktoernooi een bolwing kampioenschap gehouden. Hierin blijkt Mert Mustafov bijzonder getalenteerd te zijn en als eerste van alle kinderen bereikte hij de 100 punten grens. Helaas was de gemiddelde van zijn groep niet voldoende om in de prijzen te vallen. Al met al was het een spannend toernooi met goede winnaars en het bowlen was een groot succes. De mooiste bowling techniek bezat onze Zofyra. Heel elegant gooide ze de ene na de andere spare.

Zofyra bowlen   mert bowlen

                       De elegante bowlingstyle van Zofyra                                                                                       Mert boven de 100 punten !!!!

De foto’s heb ik op de facebook pagina van SchaakKlub Souburg gezet en de eindstanden zijn op de site van SV Goes te zien.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: