We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Xander Joosse prolongeert zijn jeugdtitel

Vrijdag is bij de jeugd de laatste rond van de competitie gespeelt.

De A-groep waren de laatste 3 ronden erg spannend, omdat Xander, Laura, Zofyra en Vincent alle vier nog kans maakten om kampioen te worden.

Maar Xander liet er geen gras over groeien en zette eerst met een overwinning op Zofyra zijn zus in de wachtkamer. Vervolgens won hij vorige week in een gemakkelijke partij van Vincent. Vincent verloor een stuk in de opening en dat was een koud kunstje voor Xander om het punt binnen te halen. Ondertussen  had Laura door remise tegen Zofyra wat punten laten liggen en was voor haar het gat met Xander niet mee te overbruggen. Doordat Xander de laatste speelavond ziek was is de confrontatie tussen Xander (1) en Laura (2)er niet meer van gekomen.

Laura Xander 3 februari                

Xander en Laura hier op archiefbeelden

Erg spannend was de strijd om de derde plaats. Tussen Vincent en Zofyra zat een gat van 8 keizerpunten in het voordeel van Vincent. Een spannende strijd dus om in een onderling duel uit te gaan maken wie er 3e en wie er 4e zal worden. In een spannende partij zette Vincent volop druk op de wankele koningstelling van Zofyra. Hij brak door de stelling heen en de winst leek voor het oprapen. Maar de tijd begon ook mee te spelen en in hevige tijdsnood zag Vincent geen andere mogelijkheid dan alle stukken van Zofyra te slaan en daarna door zijn vlag te gaan met remise als gevolg.

Nadat alle uitslagen waren ingevoerd bleek Zofyra 0.1 keizerpunt meer te hebben dan Vincent. Toch zullen beide toppers tijdens het Jean de Deckertoernooi op 8 juli een beker krijgen voor de 3e plaats.

In de B-groep was met ingaan van de laatste ronde alles al beslist. Thomas wist zijn voorsprong op Giovanni te behouden. Terwijl Giovanni de sterke spelers al had gehad en daar wat belangrijke punten tegen had gemorst, maakte Thomas geen fouten. De spannende nek aan nek race die het gehele seizoen tussen beide spelers was werd daarom terecht door Thomas gewonnen.

Gio Thomas

Thomas won 3 van de 4 ontmoetingen met Giovanni

Mert Mustafov eindigde op de derde plaats. Mede door belangrijke overwinningen op zijn belagers Jens de Visser en Roan Verhage en de verassende overwinning op Giovanni.

Berk Mustafov mag tijdens  het Jean de Decker toernooi de kampioensbeker van de C-jeugd op gaan halen. Hij bleef Damon Bazuin en Dean Boone ruim voor.

De Rekenschaak/RainDropchess competitie zal vrijdag a.s. eindigen. Mert heeft hierin  een geringe voorsprong op Matthijs van Stijn.

De eindstand van de A-groep

De eindstand van de B- en C-groep

De tussenstand van het Reken/Raindropchess

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: