Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Vakantie? Vakantie?? Schaken!!! - ONJK 2017

Terwijl de meeste schakers óf op de camping sudoko's zaten in te vullen óf meespeelden in het HZ-toernooi, trok een groep van 20 Zeeuwse en Belgische jeugdschakers naar het Overijsselse Borne om mee te spelen in het Open Nederlands Jeugdkampioenschap. Een toernooi dat dit jaar 330 deelnemers trok, bijna 1,5 keer meer dan het HZ in Vlissingen.

 

Van SKS speelden, net als in voorgaande jaren, Xander, Zofyra, Laura en Vincent mee op het ONJK. De groep verbleef in een grote bungalow met naastgelegen voetbalveld, volleybalveld, pingpongtafel en springkussen, zodat er na de partijen volop mogelijkheden waren om de inspanningen van geest en van lichaam enigszins in evenwicht te houden.

 

Xander kwam in de B-groep tot 3,5 uit 9, een score waar hijzelf niet helemaal mee tevreden zal zijn geweest. Het is één van de raadselen in de sport: soms ben je in vorm, soms ben je het niet. Bij Xander was de topvorm er dit keer niet wat een paar keer tot onnodig puntverlies leidde.

 

xander                                                                                            laura

 

In de C-groep scoorde Laura 5 uit 9, ongeveer wat op basis van haar rating verwacht mocht worden. Ze trof 4 maal een tegenstander met een lagere rating, partijen die telkens erg makkelijk gewonnen werden. De overige partijen waren tegen spelers met een flink hogere rating. Deze partijen waren eigenlijk veel leuker, ook al scoorde ze er slechts 1 punt in.

 

Ook in de C-groep eindigde Zofyra op 3,5 uit 9, wat gezien de tegenstand een zeer goede score is – haar jeugdrating zal na dit toernooi een dikke 100 punten gestegen zijn. Het is gewoon knap hoe ze stand houdt in partijen tegen kinderen die veel vaker schaken dan zijzelf. Voor Zofyra was het pas het eerste jaar dat ze meespeelde in de C-groep, volgend jaar heeft ze dus nog een kans. Dan zou ze best wel eens voor een verrassing kunnen gaan zorgen.

 

zofyra                vincent

 

De verrassing dit jaar kwam van Vincent die in de D-groep tot 8,5 uit 13 kwam, goed voor een gedeelde 4e plaats! Vincent speelde een paar zeer sterke partijen en hoewel er door slordigheden ook nog wel punten verloren gingen, was zijn hoge notering meer dan verdiend.

 

livebord           voetbal

De topborden waren live te volgen.                  Het traditionele voetbaltoernooi op donderdagmiddag leidde tot veel gepraat vooraf,

Leuk als dan de Zeeuwen winnen                    maar de woorden werden geen daden - de finale werd niet gehaald

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: