We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Zofyra wint het Jean de Decker toernooi

Het is al weer even geleden dat de souburgse jeugd het Jean de Decker toernooi heeft gespeeld, maar de tijd ontbrak mij om eerder een verslag hierover te kunnen schrijven.

Zoals in de titel al is vermeld heeft Zofyra Joosse met succes haar titel kunnen verdedigen. Ze had weliswaar evenveel punten als haar broer Xander, maar de weerstandspunten waren in haar voordeel.

zofyra

Het toernooi kende vier superfavorieten; de familie Joosse en familie Tiggelman. En ze maakten allemaal hun favorietenrol meer dan waar.

Nadat de eerste 2 ronden werden gewonnen stonden in de 3e ronde de eerste onderlinge confrontaties op het programma. Zowel Xander (tegen Vincent) als Zofyra (tegen Laura) kropen door het oog van de naald. Omdat beide Tiggelmannetjes in gewonnen stelling door hun vlag gingen.

 

ronde 3   ronde 4

In de vierde ronde speelde Xander en Zofyra remise tegen elkaar. Het spannende toreneindspel bleek deze dag remise te worden.

Omdat zowel Laura als Vincent (die het nog knap lastig had tegen Giovanni Koolhoven) wonnen was alles opeens weer mogelijk.

Deze duels werden dan ook in de vijfde ronde uitgevochten. Deze spannende partijen eindigden in winst voor de Joosses. Zodat ze met 1,5 punt voorprong voor de foto finish  konden gaan.

Voor Laura en Vincent zou er nog een teleurstelling aankomen, omdat één van de spelers buiten het podium zou vallen.

Zowel Xander als Zofyra wisten hun laatste partijen te winnen en bleek Zofyra de meeste weerstands punten te hebben. Het duel om de derde plaats, tussen Laura en Vincent, werd in het voordeel van Laura beslist.

Elk jaar zijn er kinderen van de B-groep die een uitstekend toernooi daraaien en het de kinderen van de A-groep knap lastig maken of zelfs verslaan.

Dit jaar was Giovanni Koolhoven erg sterk. Hij verloor slechts van de top 3 van de A-groep, maar werd in geen enkele partij weggespeeld. Er hing zelfs een superstunt in de lucht toen hij Vincent Tiggelman langs de rand van de afgrond duwde. Met 4 punten eindigde Giovanni knap op de 5e plaats.

Ook Roan en Thomas speelden een zeer goed toernooi en behaalden net als Giovanni 4 punten met veel partijen tegen kinderen uit de A-groep.

Op de facebook pagina van de schaakklub staan de gemaakte foto’s.

De eindstand:

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: