Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

Vrijdag is ook bij de jeugd de competitie weer van start gegaan

De A-groep is dit jaar aangevuld met vier topspelers uit de B-groep van vorig seizoen. Giovanni, Thomas, Roan en Jens zullen hun huid duur gaan verkopen tegen de “oude” A-spelers.

Er stonden gelijk aardige krakers op het programma. Kampioen Xander besloot om vanavond te gamen en was zodoende afwezig. Daardoor moest nummer 2 van vorig seizoen, Laura, het op gaan nemen tegen Zofyra. Deze partij ging lange tijd gelijk op totdat Laura tegen het einde van de avond een pionnetje verloor. Zofyra wist deze buit met goed spel te verzilveren naar haar eerste overwinning van het seizoen.

zoof Laura      sjoerd vindent

       Zoof aan zet tegen Laura                                                                                                                             na een verkeerde verdediging staat Sjoerd plots een stuk achter

Net als vorig jaar speelde Vincent met de witte stukken tegen Sjoerd. Waar vorig jaar simpel werd gewonnen moest Vincent hard werken voor het punt. Sterker nog dit punt leek er lang niet in te zitten. Sjoerd speelde prima, won materiaal en stond als een vorst. Totdat hij besloot om een aanval op een stuk te pareren met een tegenaanval op een ander stuk. Maar zoals vaker bij “jeugdspelers” blijkt de tegenaanval niet te kloppen en won Vincent zijn materiaal terug en bleek hij vervolgens na het optrekken van wat rookwolken een stuk voor te staan. Hierna was er geen houden meer aan voor Sjoerd.

Promovendus Giovanni maakte het leven van Stijn Vermue zuur door in een keurige partij te winnen. Wel had Stijn één kans om te winnen. Het stikmat werd niet gezien.

Mathijs wist Brandon te verslaan. Na een aanval op het koningspaard besloot Brandon om een stuk te geven ipv zijn koningstelling te verzwakken. Dit materiaal verlies kwam hij niet meer te boven.

2 andere oud B-spelers, Jens en Roan, mochten het tegen elkaar gaan opnemen. Jens kreeg op de 2e zet al een pion cadeau, maar speelde verder veel te passief, zonder in gevaar te komen overigens. Toen Roan met een onreglementaire zet Jens mat zette (de dame van Roan stond gepend, met de koning als achterste stuk) gaf Jens op en gingen de stukken in het doosje. Bij de analyse bleek de dame zet van Roan echt niet te mogen….

Robin beging een giga blunder tegen Lucas. In een totaal gelijke stelling viel hij met een toren de dame van Lucas aan. Echter deze kon gelijk worden geslagen en toen bleek het ook nog mat achter de paaltjes.

In de B-groep zal het dit seizoen een open strijd gaan worden. De toppers zijn vertrokken en nu is de vraag welke speler zal het langste stabiele schaakpartijen op het bord zetten. Mert, Sunny, Mitchel en nieuwkomer Tom wisten hun eerste partij te winnen. Tom wist knap van Berk te winnen.

mathijs merten

                                                                                                                                           Merten probeerd de gedachten van Mathijs te lezen

De partij tussen Thymen en en Finn eindigde in remise. Met een koning en loper tegen koning kon Thymen natuurlijk geen mat vinden.

De stand van de A-groep

De stand van de B- en C-groep

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: