Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Xander Joosse wint het HWP-toernooi

Xander Joosse is de overtuigende winnaar geworden van het HWP-jeugdtoernooi. In de ABC-groep bleef hij Laura Tiggelman anderhalf punt voor, de rest volgde op nog grotere afstand. Veel Souburgers vielen in de prijzen.

 

hwpx

 

Het deelnemersaantal van het Grand Prix toernooi in Sas van Gent viel dit jaar wat tegen. Normaal doen er aardig wat Belgische jeugdschakers mee aan dit toernooi, maar omdat er op dezelfde dag nabij Antwerpen een Jeugdcriterium werd georganiseerd, was er dit jaar bijna geen Vlaming te bekennen in Sas van Gent. Direct gevolg was dat de AB- en de C-groep werden samengevoegd. Xander zette er vanaf het begin de vaart in en pas na 6 uit 6 volgde de laatste ronde een remise. De meeste partijen won hij overtuigend, alleen tegen Martijn Schelleman en Luna Morote beleefde hij enkele hachelijke momenten.

Laura eindigde op 5 punten en werd daarmee niet alleen 2e in de groep, maar ook winnaar van de C-jeugd. De 2e prijs van de C-jeugd ging naar Zofyra Joosse die 4 punten had weten te scoren.

Bij de D’s ging de eerste prijs naar Sven de Putter uit Terneuzen. Vincent Tiggelman eindigde samen met Jari Groen een half puntje achter Sven, maar moest op onderling resultaat Jari voor laten gaan en eindigde dus als derde. Net buiten het podium, maar op een mooie 4e plaats eindigde Roan Verhage.

In de E-groep ging Brandon Haasbroek als een raket van start met 4 uit 4, maar was het uiteindelijk Jens de Visser die de eerste plaats opeiste. Beide SKS-ers hadden evenveel punten, maar het onderling resultaat was in het voordeel van Jens.

In de FGH-groep wist Giovanni Koolhoven dit keer eens geen beker te bemachtigen, met een vierde plaats viel hij net buiten de prijzen. Ook geen beker, maar wel een aantal punten, een leuke middag en een nieuwe vriendin was er voor Britt de Visser.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: