Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

Huiswerkmiddag in Den Bosch

De 2e speeldag van het NK C-teams draaide voor de Souburgers uit op een huiswerkmiddag.

Nadat in de ochtendronde nipt was verloren van Almere, bleek 's middags dat maar liefst 2 teams niet waren komen opdagen. Vreselijk onsportief, schrijf je dan gewoon niet in! SKS kreeg een bye en omdat we een meerijder hadden die wel moest schaken, kon iedereen zuchtend de schoolboeken uit de tassen tevoorschijn halen. Blokken voor Frans in plaats van een Damegambiet, wiskunde maken in plaats van combinaties uitrekenen.

image

Tegen Almere was SKS al snel op achterstand gekomen nadat Zofyra een trucje overzag en pardoes een stuk achterstond. Vincent had een pion gewonnen maar miste daarna zelfs 2 trucjes. Het eerste kostte hem zijn pluspion, het tweede een kwaliteit en daarmee uiteindelijk ook de partij.

Martijn speelde een prima partij en gaf zijn tegenstandster totaal geen kans. Dat hij in gewonnen stelling een loper weggaf was maar een klein smetje: hij bleef nog steeds gewonnen staan en een paar zetten later legde wit haar koning om.

Laura speelde de langste partij. Ze moest zwaar in de verdediging maar vond op het eind de weg naar remise door eeuwig schaak.

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: