Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.

SKS jeugd: Vincent nieuwe koploper

Door een overwinning op thomas Franse heeft Vincent Tiggelman de koppositie in de A-groep van Xander overgenomen.

Xander verkoos het vangen van Pokemon boven het vangen van de koning van zijn tegenstander. En omdat dat zijn 3e afmelding is, kreeg hij nul punten bijgeschreven.

In zijn partij tegen Thomas kwam Vincent vanuit het Weens in een prettige stelling terecht met dreigingen op f7. Echter, het was Thomas die het eerste materiële voordeel behaalde toen hij pardoes een kwaliteit kon winnen door een toren van Vincent te pennen met zijn loper. Het vervolg deed Thomas echter verkeerd. Zijn passieve spel werd volledig afgestraft door de ervaren Vincent.

Ook Zofyra boekte een overwinning. Tegenstander Giovanni kwam goed uit de opening, maar had moeite om een goed plan te vinden tegen een tegenstander zonder zwaktes. Toen de klok erbij kwam zetten Zofyra en keurige (en voor Giovanni een leerzame) koningsaanval op die tot mat leidde.

Laura maakte geen fout tegen Brandon en tot slot wist Pim in een mooie partij, waarin hij zijn dame offerde voor twee torens, te winnen van Roan.

A groep

In de B-groep boekte Mert zijn vierde overwinning. Nieuwkomer Danijela kwam nog tekort om Mert nu al te kunnen verslaan. Maar dit meisje leert snel en zal het Mert nog knap lastig gaan maken dit seizoen.

Berk blijft in het spoor van Mert, met een goede overwinning op Sunny. Tot slot gaf een andere nieuwkomer, Tom Jentink, Finn Hilbert het nakijken en staat met deze overwinning op zak op de derde plaats.

Danijela Mert Berk Sunny

De stand van de A-groep

De stand van de B- en C-groep

 

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: