We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!

Girl power in Rotterdam

Vijf Souburgers speelden mee in de totaal vier jeugdteams die namens de ZSB deelnamen aan het traditionele Huttontoernooi dat dit jaar werd gehouden op het terrein van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. 

 

In het E-team mochten Giovanni Koolhoven en Brandon Haasbroek de Zeeuwse eer verdedigen. Het team viel niet in de prijzen, maar Giovanni mocht wel een medaille in ontvangst nemen omdat hij topscorer van het team was geworden. Ook voor Brandon kende het toernooi trouwens een gelukkig eind. Hij was zijn tas kwijt maar na lang zoeken en net voor het verlaten van het speelgebouw wist hij ineens weer waar hij hem had gelaten...

 

 ZSB E

 

Het D-team stond na de voorlaatste ronde trots bovenaan, maar een fikse nederlaag in de laatste ronde zorgde ervoor dat ze zelfs nog naast het podium belandden. Vincent Tiggelman zorgde hier voor de Souburgse inbreng. Met 1,5 uit 4 op bord 1 deed hij dat niet eens zo slecht, maar er had veel meer ingezeten als hij niet in 3 van de 4 partijen minstens een half punt had weggeblunderd. Grote “man” in dit team was Luna Morote. Met 3,5 uit 4 mocht zij de medaille voor de beste score ophalen.

 

 ZSBD

 

Groot succes was er voor het C-team dat volledig uit meisjes bestond. Souburgers Zofyra Joosse en Laura Tiggelman wisten samen met Nina de Putter (Terneuzen) en Marie Dgebuadze (Landau) beslag te leggen op de tweede plaats. Voor teams die een beker wonnen was er geen medaille voor de beste individuele score, maar met 3 uit 4 leverde Zofyra weer een keurig rapport in. Laura toonde flinke vechtlust, speelde steeds de langste partij en kwam tot anderhalf punt. Nina speelde heel vlotjes 3 partijen naar winst en liep één keer tegen een harde nederlaag aan. Marie toonde zich een prima kopvrouw. Ongeslagen op bord 1 met twee remises en twee overwinningen. 

 

 ZSBC

 

Enige hilariteit was er bij de prijsuitreiking van het A-team. Omdat ze allemaal dezelfde score hadden, hadden alle Zeeuwen recht op een medaille. Niemand durfde hem echter op te halen, ze hadden namelijk allemaal 0 uit 4 gescoord! Toeval of niet, in dit team zaten geen Souburgers :-)

 

Nog wat foto's van de website van de schaakbond :

 

1gio  1c

1lau  1x

1xzet

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: