Het is altijd gezellig druk tijdens het traditionele Oliebollentoernooi.
We organiseren elk jaar meerdere gezelligheidstoernooien.
Het traditionele Pepernotentoernooi trekt jaarlijks vele jeugdige schakertjes.
Welkom op de website van Schaakklub Souburg!
Op donderdagavond spelen de senioren competitie, op vrijdag is het voor de jeugd klubavond.

SKS jeugd: Vincent gaat als een speer

We zijn bij de jeugd ondertussen in de 6e ronde van de competitie beland en Vincent Tiggelman is met 6 uit 6 prima aan dit seizoen begonnen. Waar hij in ronde 4 en 5 tegen Thomas en Manuel nog langs het randje van de afgrond ging speelde hij in de topper tegen Zofyra Joosse een prima partij.

In het middenspel veroverde hij een pionnetje wat in het eindspel voldoende bleek om een directe concurrent voor de podiumplaatsen op achterstand te zetten.

Laura heeft sinds haar verlies in de eerste ronde (tegen Zofyra) al haar partijen gewonnen en het is wachten op de onderlinge strijd tegen haar broertje. Nadat ze gisteren voor het echt tegen haar vader moest, moet ze wellicht vanavond tegen haar broertje aantreden.

Xander heeft de jeugdavond op een lager pitje gezet en heeft door vele afwezigheden al een aardige achterstand opgelopen.

Verassend goed gaat het ook met Mathijs Enters. Momenteel staat hij op de 2e plaats, maar zijn partijen zien er ook prima uit. Wellicht kan hij de verrassing van het seizoen gaan worden.

Voor Giovanni is het nog even wennen in de A-groep. Behalve de sterkere tegenstand komt ook het noteren van de schaakpartij om de hoek kijken. Hierdoor mist hij sommige combinaties die hij in de analyse van de schaakpartij wel direct ziet. Dit hoort allemaal bij het ontwikkelingsproces bij jonge kinderen die de overstap van de B- naar de A-groep maken. Zij prima partijen die hij op het Hutton toernooi speelde laten zien dat het met de vorm wel goed zit. Vrijdag speelde hij tegen Jens die ook prima in vorm is en net als Giovanni de overstap naar de A-groep heeft gemaakt. Het werd een vooral leerzaam potje voor beide spelers. De gedachte van Jens om de koningsstelling te gaan aanvallen was prima, alleen in de uitwerking daarvan zaten wat missers. Maar goed, als je tegenstander de aanvallende foutjes niet afstraft, dan boek je een mooie overwinning met een koningsaanval.

Ook de wedstrijd tussen Pim en Thomas was een spektakelstuk. Pim speelt vrij en zet voortdurend dreigingen op het bord. Helaas verdwaalt hij nog wel eens in zijn stelling en komt hij de verloren materiaal tekort om de partij te winnen.

In de B-groep gaat Mert Mustafov als een speer. Ondertussen heeft hij al heel wat felicitaties van directe concurrenten mogen ontvangen. Het seizoen is nog lang en als de nieuwe jeugdleden de omschakeling van thuisschaker naar clubschaker hebben te pakken, dan zal Mert het nog lastig kunnen gaan krijgen.

Ondertussen heeft ook de 5 jarige Arkon zijn eerste competitie partij gespeeld. Weliswaar verloor hij van Luuk, maar met Mert en Berk als broers zal hij snel zijn eerste overwinning gaan boeken.

De stand van de A-groep

De stand van de B- en C-groep

 

 

Overig nieuws

© 2002-2024 Schaakklub Souburg. Volg ons ook op: